National Geographic Fotowedstrijd 2018

Image
Datum:
Categorie:
Marco
National Geographic gaat middels de National Geographic Fotowedstrijd 2018 op zoek naar de mooiste foto’s in Nederland en België en ik ben gevraagd voor deelname in de jury.  
Ik beschouw dit als een grote eer, dat begrijp je. En niet alleen ik, ook natuurfotograaf Ruben Smit en Vlaamse fotograaf Frederik Buyckx mogen als nieuwkomer in de jury plaatsnemen. Ook is presentatrice en fotografe Sacha de Boer jurylid bij deze wedstrijd: "We beoordelen zonder dat we de achtergrond of de maker van de foto kennen. Het gaat echt om de kwaliteit. Het verhaal achter de foto, die we later horen, is echt een bonus." National Geographic is een grote naam die zich verbindt aan de prachtigste en uniekste plaatjes. Dat legt de lat natuurlijk heel erg hoog voor de deelnemers.

Ik heb altijd veel plezier beleefd aan fotografie, ook toen ik dat nog analoog deed. Maar sinds de opkomst van de digitale fotografie maakte ik als fotograaf grote stappen omdat ik direct kon zien wat ik verkeerd deed. Dat wakkerde mijn liefde voor fotografie alleen maar aan en inmiddels steek ik ieder vrij uurtje in fotograferen, zowel in mijn eigen studio als op locatie. Er is geen reis meer waarop mijn camera thuisblijft en steeds vaker staat fotografie centraal in een mooi project, zoals deelname aan Het Perfecte Plaatje en het samenstellen van de expositie Gezichten van Aruba, met foto’s die ik samen met Raymond Rutting heb geschoten. Dat ik gevraagd ben om te jureren in de National Geographic Fotowedstrijd beschouw ik als een enorme eer, want het niveau is elk jaar waanzinnig hoog. Ik kan niet wachten om te zien welke prachtige beelden er dit jaar worden ingezonden!De National Geographic Fotowedstrijd 2018 voor amateurfotografen is sinds vandaag gestart en vanaf nu hebben zij drie maanden de tijd om hun mooiste plaatjes in te zenden. Deze wedstrijd, die in 2007 begon, is inmiddels een begrip onder de fotografen.
Voor drie categorieën kun je je foto insturen:
MENS, DIER en LANDSCHAP, dus voor een ieder de mogelijkheid om zijn creativiteit ten toon te spreiden!
De winnende foto wordt ook in National Geographic Magazine gepubliceerd en op 18 november zal de uitslag binnen deze drie categorieën bekend worden gemaakt.
Ik heb altijd erg de behoefte gehad om de personen vast te leggen die ik zie en ontmoet in mijn leven, dat soms vluchtig en snel kan zijn, maar de laatste jaren krijg ik ook steeds meer oog voor mooie landschappen. Fotografie is zo veelzijdig, en de mogelijke onderwerpen zijn eindeloos. Een foto is een moment in de tijd dat je op dat ogenblik voor altijd vastlegt, vereeuwigd, dat is wat ik zo mooi hieraan vind, dat je terug kunt kijken naar een tijdsbeeld.
Meermaals kom ik op social media de prachtigste plaatjes tegen die geschoten zijn door amateurs.
Dus grijp je kans!
Alle informatie vind je op NationalGeographicFotowedstrijd.nl.
Ik ben razend benieuwd naar de inzendingen.
Heel veel succes!

Groetjes,

Marco
 
Reacties Reageer nu als eerste!
Reacties laden…