21 September, De Internationale Dag van de Vrede

14 July 2019

21 September, De Internationale Dag van de Vrede

Sinds 1967 worden er op 21 september allerlei activiteiten georganiseerd in Nederland. In 1981 werd deze dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Vrede’. De dag werd ingeluid op het hoofdkwartier door het afspelen van de ‘Peace Bell’. De bel is gegoten uit munten die aangeboden zijn door kinderen uit verschillende continenten. Dit ter ‘nagedachtenis aan de menselijke kosten van oorlog’. In de bel staat ‘’Lang leve absolute wereldvrede” gegraveerd.
 
Dit is een dag die War Child niet zomaar voorbij wil laten gaan, dus wordt er op het strandpaviljoen De Staat in Den Haag het Peace Sessions Festival georganiseerd. Tijdens deze dag wil War Child jullie uitgebreid bedanken voor jullie steun en samen de vrede vieren. En wat zou het te gek zijn als jullie hierbij aanwezig kunnen zijn!


Jullie kunnen samen met je familie ervaren wat War Child allemaal doet voor de oorlogskinderen. Er staan drie verschillende tenten waar je ondergedompeld wordt in de wereld van War Child.

In het House of Peace kun je je mee laten voeren door het aangrijpende oorlogsverhaal van Zoni Weisz, iets wat hem nog altijd beïnvloed. Ambassadeur Victor Reinier zal er ook zijn en samen met hem kun je een Team-Up sessie gaan doen. Dit zijn oefeningen met een onderliggend doel die in de Nederlandse opvangcentra wordt gegeven. Tevens kan je op deze dag genieten van muziek, die verzorgd wordt door de finalisten van Jij&Ik.
Door mijn werk als ambassadeur van War Child heb ik tijdens mijn reizen naar gebieden waar conflicten heersen, met eigen ogen kunnen zien wat leven in oorlogsgebieden en het niet kunnen opgroeien in vrede betekent. Dit went nooit, een kind moet kind kunnen zijn en niet te hoeven leven in oorlog. Zoals jullie weten heb ik altijd mijn camera bij me, want ook fotograferen is een grote passie van me. Een aantal van de foto’s, die ik tijdens mijn reizen voor War Child heb gemaakt, zijn tijdens deze dag te zien. En ik probeer dan ook om er bij te zijn om zelf het verhaal achter de foto’s te kunnen vertellen en zo samen met jullie op reis te gaan door 21 jaar War Child. 
 


In het Peace Experiance  zal een Security Training zijn waarbij je een idee krijgt hoe het is om in een conflictgebied te werken. Let op, dit is vanaf 18 jaar! 

Als derde tent is er de Kids Safe Space. Met een koptelefoon op kun je samen met andere kinderen op het strand de sterren van de hemel dansen. YouTuber Quinsding laat je zien hoe leuk de dans, sport en spelactiviteiten zijn, die in verschillende opvangcentra gedaan worden. Je kunt gaan trommelen, vliegeren met een zelf gemaakte vlieger en je laten schminken.
Ook zal er een Peace Bar staan, hierin worden veel van mijn foto’s, die ik gemaakt heb tijdens mijn reizen voor War Child, geëxposeerd. Tevens liggen hier tablets waarmee je de kracht van spelend leren kunt ervaren. Op het strand zijn vele spellen te doen, zo kun je voetballen, touwtrekken, zandkastelen bouwen, het is teveel om op te noemen! Maar dat we de vrede gaan vieren is zeker!
 


Overal ter wereld houden mensen zich bezig met de Internationale Dag van de Vrede. Dit wordt op veel manieren gedaan. War Child gaat dat op het strand doen en wat zou het mooi zijn als jullie hierbij aanwezig zijn. Ik ga mijn best doen om erbij te zijn, zien we jullie daar? Tickets kun je via deze link bestellen. 

Groetjes,

Marco