28 juli ballonnendag voor War Child!

15 June 2005

28 juli ballonnendag voor War Child!

Op donderdag 28 juli is het zo ver, dan worden om exact 19.00 uur op honderden vakantieparken in Nederland ruim 55.000 oranje ballonnen voor War Child opgelaten. Deze ballonnen worden verkocht voor 1 euro en de volledige opbrengst gaat naar War Child!

 

De ballonnen worden voorafgaand aan het evenement verkocht op de deelnemende recreatiebedrijven voor 1 euro per stuk. Het motto van de actie is dat Footzy, een overkoepelende website voor recreatiebedrijven, niet alleen de kinderen in Nederland plezier wil geven, maar ook het leven van kinderen die het minder goed hebben aangenamer wil maken.

Aangezien de hoofdsponsor alle vaste kosten voor haar rekening neemt is de volledige opbrengst van de ballonnenverkoop bestemd voor War Child! Dus van elke verkochte ballon gaat die hele euro naar Warchild. In 2004 was de actie een groot succes en heeft 65.000 euro opgeleverd! Zo is er de afgelopen 3 jaar al €190.000 voor War Child opgehaald!

Aan de ballonnen wordt een kaartje bevestigd dat ingevuld wordt door de eigenaar van de ballon. Om exact 19.00 uur worden overal in Nederland de ballonnen opgelaten. De ontvangers van de ballonnen worden verzocht om de ballonkaartjes retour te sturen. Uiteraard staat op de ballonkaartjes dat de actie bestemd is voor War Child. Mede daarom ontving de organisatie in 2004 zo’n vijfduizend kaartjes retour. De winnende ballon had uiteindelijk 809 kilometer afgelegd en kwam uit in Polen!

Van alle kaartjes die retour komen wordt de hemelsbreed afgelegde afstand berekend. Vanaf 8 augustus 2005 worden dagelijks de ballonnen die minimaal 250 kilometer hebben afgelegd gepubliceerd. Alle deelnemers kunnen dus dagelijks via internet volgen of hun ballon is ontvangen en welke afstand er is afgelegd.

Op 12 september 2005 zal de einduitslag gepubliceerd worden en de prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Overigens zijn de ballonnen gemaakt van latex dat op natuurlijke wijze gewonnen wordt uit rubberbomen. Er wordt hierbij geen permanente schade aan de bomen aangericht. De ballonnen zijn volledig biologisch afbreekbaar. Dus hoef je niet bang te zijn dat het milieu aangetast wordt!

Wederom een fantastisch initiatief voor War Child. Hopelijk vliegen er veel ballonnen de lucht in!

Groetjes,

 

Marco.