538 voor War Child kent een fantastische eindstand!

03 April 2013

538 voor War Child kent een fantastische eindstand!

Van 21 tot en met 29 maart organiseerde 538 zijn speciale 538 voor War Child actieweek en wat is dat een enorm succes geworden!

Het thema van deze actieweek was Ze zijn verlaten, laat ze niet alleen en die zin sloot zo naadloos aan op het bezoek dat ik eerder deze maand voor War Child aan Congo bracht. Het conflict in Oost-Congo is een vergeten conflict waar enorm veel kinderen het slachtoffer van zijn. Ze zijn op de vlucht, vaak met niets anders dan dat wat ze aan hebben, zijn vaak verwijderd geraakt van hun familie en dat in een onveilig gebied met alles dat daarbij komt kijken; ontvoering, verkrachting, geweld…

War Child heeft onder andere in Oost-Congo een project waarbij deze kinderen geholpen worden en nadat ik hier een werkbezoek bracht zag ik met eigen ogen hoe verlaten en vergeten deze kinderen door een groot deel van de wereld zijn. Hoe schrijnend het is wat deze kinderen ondergaan, zien en meemaken en hoe ontzettend hard de hulp van War Child nodig is.

Bij een actieweek als deze wil ik er dan ook heel graag bij zijn om mijn steentje bij te dragen en zo was ik onder andere bij de opening in Groningen waar ik de studiotruck voor de onthulling mocht besturen. In Groningen was ook Gabriëlla, het meisje dat ik tijdens een werkbezoek in Colombia ontmoette en dat speciaal voor deze actieweek naar Nederland was gevlogen. Juist Gabriëlla kan heel goed duidelijk maken hoe belangrijk alle steun aan War Child is en is een voorbeeld van een kind dat geholpen kan worden en dankzij alle steun die jullie geven een kans heeft op een normaal leven zoals wij dat vaak kennen.

In Alkmaar, dat toch eigenlijk een beetje mijn stad is, was ik er de gehele dag bij. Naast een aantal radiointerviews was ik bij veel activiteiten die allemaal het doel hadden War Child te steunen. Ook Gabriëlla was in Alkmaar aanwezig om haar verhaal voor de radiomicrofoons te vertellen.

De studiotruck van 538 heeft in deze actieweek 8 steden aangedaan. Wat alle steden gemeen hadden was een groot saamhorigheidsgevoel, allen samen in actie voor War Child. Ondanks dat het een enorm koude week was, was ook in iedere stad de warmte voor deze actie zo goed voelbaar. Er hebben enorm veel mensen belangeloos meegewerkt om de kinderen die door War Child geholpen worden weer een kans te geven. Er waren bijzonder veel particuliere acties, bedrijven die iets opgezet hadden en er werden ontzettend veel giften gedaan en cheques ingeleverd. Hoewel ik helaas niet in meer plaatsen aanwezig kon zijn heb ik de actie natuurlijk wel op de voet gevolgd, zowel via de radio als via de site waar ik alles via de webcams kon volgen.

De veiling die door 538 georganiseerd werd en waarvoor vele bekende Nederlanders items of andere bijzondere dingen hadden ingebracht was een groot succes. Van de opbrengst van de photoshoot die ik had ingebracht kunnen al 375 kinderen geholpen worden! 375 kinderen, dankzij één photoshoot, dat is toch geweldig!

Inmiddels is deze actieweek in ’s Hertogenbosch afgesloten met een meer dan fantastisch eindresultaat! Dankzij de inspanningen van alle DJ’s en medewerkers van 538, alle anderen die belangeloos hebben meegewerkt om deze actieweek tot een groot succes te maken en dankzij alle donaties, acties en steun die jullie hebben geleverd kunnen er maar liefst 104.397 kinderen geholpen worden.
Omdat deze kinderen jullie niet zelf kunnen bedanken wil ik dat als ambassadeur van War Child graag namens hen doen. Met een diepe buiging zeg ik dan ook dankjewel, dankjewel!!

Groetjes,

Marco