Alive and Kicking

23 November 2018

Alive and Kicking

Joene Rutten, Programme Coordinator bij de liefdadigheidsinstelling Alive and Kicking, zag via mijn Instagram profiel dat ik nauw betrokken ben bij War Child. Joene besloot mij een mail te sturen om hun project bij mij onder de aandacht te brengen.
Ik las zijn mail en bekeek op internet hun pagina en wat ik daar zag en las, maakte indruk op mij.
Op de crowdfunding pagina, die ze hebben aangemaakt, staan diverse filmpjes die zeker het kijken waard zijn.
 
Alive and Kicking is een project dat ethisch werk in Ghana, Kenia en Zambia creëert. Ze leveren onderwijsprogramma’s voor vitale gezondheid en doneren speciale hoogwaardige sportballen aan sportverenigingen en scholen in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Ze geven jongeren toegang tot gezondheidseducatie via hun netwerk van opgeleide sportcoaches en geven zo de kinderen de kans om te spelen met een bal.
Deze ballen gaan tot tien keer langer mee dan een standaard bal die vaak gemaakt is van synthetisch materiaal. En omdat deze ballen lokaal gemaakt worden, geeft dit ook ethische banen voor mensen in een achterstandsituatie, hier is dus heel goed over nagedacht. Want ook de bevolking wil je kunnen helpen.
 
Maar dit kan Alive and Kicking niet alleen en hebben ze hulp en steun nodig. Ze zijn dan ook een crowdfunding gestart om hun doel, 2.000 lokaal gemaakte ballen te doneren, te kunnen behalen. Geschat wordt dat 90.000 jonge mensen dan kunnen spelen met een bal en wat ook heel belangrijk is, de werkgelegenheid wordt gestimuleerd.
 
Via de website en crowdfunding pagina lees je hier veel meer over!
Help jij mee om deze mensen een mooie decembermaand te geven?
Bedankt.
 
Groetjes,
 
Marco.