Ballonnendag voor War Child!

21 July 2006

Ballonnendag voor War Child!

Op donderdag 27 juli is het zo ver, dan worden om exact 19.00 uur op honderdvijftig vakantieparken in Nederland voor de vijfde keer alweer, meer dan 57.000 oranje ballonnen voor War Child opgelaten. Deze ballonnen worden verkocht voor 1 euro en de volledige opbrengst gaat naar War Child! Super actie natuurlijk! Doe je mee?

De opbrengst van deze Footzy ballonnendag komt in zijn geheel ten goede aan de sport & spel programma’s van War Child in Afghanistan. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar via een filmpje zal ik op alle parken via grote schermen de vijftigduizend aanwezigen toespreken en met hen af te tellen om de ballonnen op te laten!

Recreatiecentrum Ter Spegelt in Eersel (Camping van het jaar 2005) is dit jaar de hoofdlocatie van dit grootse evenement. 

Om de actie voor War Child te ondersteunen zullen op dit park diverse artiesten, waaronder Do en Lange Frans & Baas B belangeloos een spetterend live-optreden verzorgen. Tevens zal het RTL sterrenvoetbalteam meedoen aan de War Child sport en spel workshops en zal RTL-presentator John Williams de dag aan elkaar praten. 

Om 19.00 uur zullen alle artiesten met de duizenden bezoekers op Ter Spegelt 5000 oranje ballonnen oplaten. Om te onderstrepen dat op dat moment in heel Nederland de ballonnen het luchtruim kiezen, zal direct na het oplaten van de ballonnen de symbolische waardecheque, met hierop het exacte aantal landelijk verkochte ballonnen, overhandigd worden aan Willemijn Verloop, directrice van War Child.

Dankzij de hoofdsponsor, die wederom alle vaste kosten voor haar rekening neemt, is ook dit jaar de volledige opbrengst van dit evenement, dus iedere euro per verkochte ballon, bestemd voor War Child. Naast de ballonnenverkoop zal het eindbedrag worden bepaald door de aanvullende activiteiten die op veel deelnemende recreatiebedrijven voor War Child worden georganiseerd.

Het definitieve eindbedrag wordt medio augustus bekendgemaakt en zal naar verwachting 65.000 euro bedragen. Hiermee zal de totaalopbrengst van 5 jaar B-day op 375.000 euro uitkomen!

War Child helpt wereldwijd oorlogskinderen door middel van psychosociale programma’s. B-day 2006 staat in het teken van Sport & Spel. Om kinderen te helpen met het verwerken van hun oorlogservaringen wordt veel gebruik gemaakt van sportieve en spelactiviteiten. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met, en uiting geven aan hun emoties. Ze leren weer hoe ze met elkaar moeten omgaan en samenwerken. Hierdoor kunnen zij opgroeien tot evenwichtige volwassenen, die kunnen bijdragen aan de vreedzame toekomst van hun land. Omdat er met deze methodiek in Afghanistan veel succes wordt geoogst zal de gehele opbrengst van B-day 2006 ten goede komen aan sport en spel projecten in Afghanistan. Aangezien dit jaar alle recreatiebedrijven de mogelijkheid hebben om zelf deze Sport & Spel workshops te organiseren, zullen kinderen en hun ouders op veel locaties zelf kunnen beleven op welke manieren War Child kinderen helpt.

De ballonnendag wordt georganiseerd i.s.m. brancheorganisatie RECRON, waarvan alle 1700 aangesloten recreatiebedrijven vermeld worden op de consumentenportal Footzy.nl. Met dit evenement willen Footzy en RECRON bereiken dat de vele kinderen die in Nederland vakantie vieren iets doen voor kinderen die het minder goed getroffen hebben. Door een ballon te kopen ondersteunen zij het War Child project voor kinderen in Afghanistan en maken zij uiteraard kans op fantastische prijzen. Dankzij de medewerking van vele attractieparken zijn er, naast de hoofdprijzen, 150 setjes toegangskaarten te winnen voor topattracties als Walibi World, Efteling, Dolfinarium en Madurodam. Alle informatie over het evenement en deelnemende parken is te vinden via de speciale ‘B-day pagina’s’ welke je hier kunt vinden. 

Vanaf 8 augustus kunnen de deelnemers via Footzy dagelijks kijken waar hun ballon terechtgekomen is. Alle retour ontvangen ballonkaartjes worden gepubliceerd. Men kan direct zien welke afstand de ballon heeft afgelegd en of men in de prijzen is gevallen. De ballonnen zijn overigens gemaakt van latex, dat op natuurlijke wijze uit rubberbomen wordt gewonnen. Er wordt hierbij geen permanente schade aan de bomen aangericht. De ballonnen zijn volledig biologisch afbreekbaar en vormen derhalve geen bedreiging voor de natuur en het milieu.

Kijk dus even op Footzy of je op een camping zit die mee doet aan deze actie, wellicht kun jij dan ook je steentje bijdragen en ervoor zorgen dat dit evenement een groot succes wordt!

Groetjes,

Marco.