Chocolade voor War Child!

26 October 2007

Chocolade voor War Child!

Sinterklaas is al in aantocht, over een paar weken vaart die grote stoomboot Nederland weer binnen met al die Zwarte Pieten erop. Cadeautjes, pepernoten, marsepein en heel veel chocoladeletters neemt de Sint mee uit Spanje, maar heel veel artikelen koopt hij ook gewoon in Nederland. En over die letters wil ik het nou net even hebben…

Chocoladeletters en een goed doel zou je normaal gesproken niet zo snel samen zien. Jip Maathuis bracht daar echter verandering in. Ik zal even uitleggen wat Jip gedaan heeft!

Jip is een jongen van 10 jaar, woont in Enchede, zit in groep 7 van Het Wooldrik. 

Jip heeft het hart op de goede plek zitten, dat is me overduidelijk! Hij wilde War Child steunen en dat hij doet hij op een zeer originele manier!

Jip verkoopt namelijk chocoladeletters. De letters P en S zitten in zijn assortiment en voor slechts twee euro verkoopt hij pure, witte en melkchocoladeletters. Van die twee euro is één euro voor War Child bestemd. 

Is dat niet een fantastisch initiatief?

Het spreekt voor zich dat ik een aantal letters besteld heb! En stiekem reken ik op mijn achterban, ik hoop dat jullie naar Jip zijn website surfen en een bestelling achterlaten. Het doel, daar kan ik kort over zijn, War Child zit in mijn hart en kan iedere euro meer dan goed gebruiken. En daar krijg je dan nog chocola voor ook, helemaal goed toch?

Jip hoopte misschien wel 500 letters te verkopen. Op het moment van schrijven zijn er ruim 7600 (!) letters bij hem besteld. De actie loopt tot 1 november en ze hopen dan 10.000 letters te kunnen leveren aan de bestellers. Dat betekent 10.000 euro voor War Child! Tiendúizend euro!!! Help je Jip mee?

Jip wil met deze actie bereiken dat er veel kinderen uit de oorlog gehaald worden. Ik kan het alleen maar met hem eens zijn natuurlijk. Jullie toch ook? Ga dan snel naar: www.jipsgoededoelen.nl.

Ik reken op jullie!

Groetjes,

Marco