Ciao 2017, welkom 2018…

28 December 2017

Ciao 2017, welkom 2018…Lieve mensen,

Het jaar loopt weer ten einde en dan kijk ik altijd even terug naar de afgelopen maanden. Het is een heel druk en bijzonder jaar geweest. Mijn album ‘Thuis’ kwam uit en was meteen Platina in Nederland en Goud in België! De verkoop van mijn Clubtour ging hard, zo hard zelfs dat we tijdens mijn album presentatie in Paradiso, waar ik warme herinneringen aan heb, nog data moesten toevoegen! Overigens kreeg ik die avond Platina uit handen van een van mijn allerbeste vrienden haha, Youp van ’t Hek. De eerste vier concerten van deze tour verliepen fantastisch en ik was geraakt door het enthousiasme van het publiek. 
 


Samen met Raymond Rutting ben ik naar Aruba gereisd waar ik een Masterclass fotografie kreeg van hem en dagen heb gefotografeerd van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Hieruit kwam mijn eerste foto-expositie voort én een fotoboek waar ik erg trots op ben! Ik heb heel veel opgetreden waaronder bij ‘De Vrienden van Amstel Live!’ Dit keer deden Nicky Romero en ik een act waarbij ik van een wenteltrap uit het plafond neer daalde en Nicky de sterren van de hemel speelde met zijn drums op ‘Rood’! Ook mocht ik mijn zesde 100%NL Award ontvangen voor ‘Zanger van het Jaar’ uit handen van Rico Verhoeven, ik ben er uitermate trots op, want dit is een publieksprijs. Het The Voice Kids avontuur ging ik weer aan, Merle en Noa stonden van mijn team in de finale. Net als vorig jaar stond ik op diverse festivals deze zomer in Nederland en België en ik zag veel bekende maar ook onbekende koppies die uit hun dak gingen, fantastisch!
 


Voor War Child hadden we tijdens het muzikale programma ‘Jij & Ik’ weer heel veel nieuwe Friends erbij gekregen, zo mooi hoeveel mensen reageren om op deze wijze kinderen helpen. Ook bestond Ziggo Dome 24 juni 5 jaar en ik had de eer dit jubileum twee avonden te mogen vieren met ‘Marco Borsato & Friends’! De 24e stond ik zelf voor de twintigste keer in deze geweldige poptempel, een dubbel feest dus.
Traditiegetrouw heb ik een jaaroverzicht gemaakt waarin alle hoogtepunten nog eens voorbij komen en die kun je hier vinden.

Helaas hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van mijn zeer geliefde schoonmoeder Ria, een enorm groot verlies. We halen troost uit het feit dat ze zich altijd omringd wist door haar familie en haar afscheid was warm. Je wordt in deze leeftijdsfase vaker geconfronteerd met verlies, reden te meer om je eigen stukje paradijs te koesteren…

Ik hoop jullie allemaal weer gezond en wel in 2018 ‘Thuis’ te zien!

Groetjes,

Marco