Dag 2016, ik vond je fijn!

30 December 2016

Dag 2016, ik vond je fijn!Lieve allemaal,

De laatste dagen van 2016 zijn aangebroken en net zoals oliebollen, champagne en vuurwerk traditie zijn tijdens de jaarwisseling, is mijn jaaroverzicht dat inmiddels ook geworden! Op het moment geniet ik, samen met mijn gezin, van de Kerstvakantie in eigen land en heb even de tijd me heerlijk te ontspannen na een druk, maar heerlijk jaar. 2016 was een jaar dat voor mij vooral gekenmerkt werd door hoogtepunten en wat is dat dan fijn terugkijken. Ik heb weer bijzondere dingen mogen doen en beleven. Opnieuw winnend coach zijn in mijn voorlopig laatste seizoen als coach bij the Voice of Holland waarbij Maan deze titel op haar naam mocht schrijven. Een platina award voor mijn album ‘Evenwicht’ in België en zelfs triple platina voor hetzelfde album in Nederland. Na zes keer in 2015 met Symphoncia in Rosso in Ziggo Dome hebben mogen staan nog eens zes uitverkochte shows in februari en twee prachtige 100% NL Awards die ik tussen mijn eerder gewonnen prijzen en awards mocht plaatsen. Ik heb samen met Tooske Ragas het programma ‘Jij&Ik’ mogen presenteren, een televisieprogramma dat in het teken stond van muziek en War Child en daarnaast stond ik deze zomer met mijn bandje op de meest fantastische festivals in zowel België als Nederland. Tot slot heb ik mijn passie fotografie opnieuw in de fik kunnen zetten met mijn deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje’. Het is maar een kleine opsomming van alles dat er in 2016 op mijn pad kwam en daarom heb ik voor jullie dan ook een jaaroverzicht gemaakt waar al deze hoogtepunten in terugkomen. Dit overzicht vind je hier!
 


Tot mijn grote verdriet heb ik dit jaar ook afscheid moeten nemen van mensen en in het bijzonder wil ik hier Barbara Straathof noemen van wie ik gisteren afscheid nam tijdens een enorm druk bezochte, mooie, warme dienst die diepe indruk op me heeft gemaakt. Barbara, die zo ongelofelijk getalenteerd was en die zo bomvol levenslust zat. Wat had ik dolgraag gewild dat ook zij 2016 af had kunnen sluiten en zowel haar geliefden als 2017 had kunnen omarmen. 

2016 was voor mij wederom een bijzonder jaar en, niet te vergeten, het jaar waarin ik 50 werd en ook nog eens mijn droom van een eigen fotostudio waar heb kunnen maken. En nu staan we bijna aan de start van 2017! Ik kan niet in de toekomst kijken, maar wel in mijn eigen agenda, haha, en ik kan jullie vertellen dat ik in 2017 zeker niet stil zal zitten. Ik zal veel in de studio zijn voor de opnamen voor mijn nieuwe album, maar ook zal ik deze zomer weer op een heel aantal festivals te zien zijn. En ik kan je vertellen, dit is nog maar een heel klein topje van de ijsberg voor wat betreft al mijn plannen voor 2017. 
 


Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling, houd je geliefden dichtbij je en stevig vast, wens ze een mooi jaar en vertel hen hoeveel je van hen houdt!
Want als iets belangrijk is in 2017, dan is het wel het met een goede gezondheid, wat meer verdraagzaamheid, een portie geluk en heel veel liefde invullen.
En dat is mijn wens voor jullie in 2017: voel je gelukkig met dat wat er is!
Het is maar hoe je kijkt.

Liefs,

Marco