Dag 2018, welkom 2019…

30 December 2018

Dag 2018, welkom 2019…


Lieve mensen,
 
De dagen gaan snel en zo loopt het jaar alweer bijna ten einde. Ik vind dit altijd een mooie tijd van het jaar om even terug te kijken naar de afgelopen maanden. 2018 begon direct ontzettend goed met de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE!. Wat was ik trots dat mijn single ‘Vrienden’ het themanummer werd. En niet alleen ‘Vrienden’ werd beloond, maar heel mijn album ‘Thuis’, werd tijdens de 100% NL Awards bekroond met ‘Album van het Jaar’. Ook kreeg ik de Buma Award voor ‘Meest Succesvolle Album’ in de categorie ‘Populair’. Iets waar ik uitermate blij mee ben.
 
Ook de ‘Thuis’ Clubtour startte weer dit jaar, met de aftrap in Groningen waar ik natuurlijk ook even het Brandwondencentrum bezocht. Het zevende seizoen van The Voice Kids werd uitgezonden op televisie, waar ‘mijn’ Yosina er met de winst vandoor ging. Samen met Trijntje Oosterhuis heeft zij het prachtige ‘Ken Je Mij’ opgenomen als duet.
 


Jada schitterde samen met Roeland in de prachtige musical ‘Highschool Musical’, waar ze een prachtige voorstelling hebben neergezet. Ook de Borsato Barbecue werd dit jaar weer georganiseerd en in 2019 zal deze weer plaatsvinden. Zeer vereerd was ik ook dat ik coach mocht zijn in het nieuwe programma ‘The Voice Senior’. Dit nieuwe format was in Nederland voor het eerst te zien en ik weet zeker dat vele landen zullen gaan volgen. 
 
De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! werd georganiseerd, vanwege de jubilea van De Vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch. Een uniek festival, waar hopelijk een vervolg op komt. Het jaarlijkse Fanweekend werd gehouden, ditmaal in Uden! Beginnend met de heerlijk gezellige Borsato Bingo en een dag later de Fanclubdag. Op de Fanclubdag werd Club Borsato onthuld. Een nieuw platform, waar ik dagelijks de groei van profielen en berichten zie. Super leuk om zo mijn fans te kunnen volgen.
 


Ook dit jaar werd ‘Jij & Ik’ voor War Child georganiseerd en samen met Tooske Ragas deed ik weer de presentatie. Dankzij jullie kunnen we meer dan 22.000 extra kinderen een toekomst geven. Gerard Ekdom bij Radio 10 verraste mij met de allereerste Top 4000 Award, voor de meeste noteringen in de Top 4000. Ook werd mijn videoclip ‘Alsof Je Vliegt’ verkozen tot de beste Dronevideo van het jaar 2018.

Voor War Child was het een bijzonder jaar, mijn twintigjarig jubileum. Ik ben teruggegaan naar Oeganda, waar ik diverse kinderen heb ontmoet, die ik ook in 2006 heb gezien. Daarnaast heb ik mijn twintigjarig jubileum van ambassadeur voor War Child gevierd met een concert in Koninklijk Theater Carré, waarvan de opbrengst naar War Child ging. Hier werd ik verrast met een bijzondere award, namelijk ‘The Marco Borsato Soapbox Award’.
 
En niet te vergeten, in 2019 kom ik terug naar De Kuip. Dit werd op dinsdag 13 november groots aangekondigd. De verkoop ging hard en inmiddels staat de teller op vier shows! Er zijn nog enkele kaartjes verkrijgbaar…
Wat een geweldig mooi jaar hebben we gehad. In mijn jaaroverzicht kun je alles terug lezen.
 
Ik hoop jullie allemaal weer gezond en wel in 2019 te zien!
 
Groetjes,

Marco