De chocoladeletters van Jip: bestel ze en help War Child!

04 November 2012

De chocoladeletters van Jip: bestel ze en help War Child!

Jip Maathuis is een bijzondere jongen van inmiddels 13 jaar en al eerder besteedde ik aandacht aan hem hier op mijn site. Wat Jip zo bijzonder maakt?
Al in 2007 bedacht Jip, toen nog maar 8 jaar, zijn chocoladeletteractie waarmee hij chocoladeletters verkoopt waarvan er van iedere verkochte letter 1 euro naar War Child gaat. Als je nog maar 8 jaar bent, al in het eerste jaar ruim 10.000 chocoladeletters weet te verkopen terwijl het streven 500 stuks was dan is dat op zijn minst bijzonder te noemen!

De afgelopen twee jaar herhaalde Jip zijn actie met groot succes en overtrof met de verkoop van chocoladeletters ieders verwachtingen. Met bijna 40.000 verkochte letters en een opbrengst van maar liefst 45.000 euro is de chocoladeletteractie een daverend succes! Zelfs Sinterklaas vulde zijn voorraad aan bij Jip en dat is toch wel heel eervol.

 

Dankzij de actie van Jip kunnen al duizenden kinderen mee kunnen doen aan de programma’s van War Child. Mede dankzij Jip leren oorlogskinderen om samen te sporten, te spelen, kunnen weer even kind zijn. Zoals het hoort! Ook jij kunt heel gemakkelijk Jip helpen door je chocoladeletters voor Sinterklaas bij hem te bestellen. Dit kunnen de letters voor je eigen gezin zijn maar ook voor de personeelsvereniging of het bedrijf waar je voor werkt misschien zelfs voor je klasgenoten. Jip kan dit zonder problemen voor je verzorgen. 

Waar Jip ook nog eens aan gedacht heeft is de chocoladeletters te laten maken van duurzame chocolade. Gekozen is voor cacao met het keurmerk UTZ Certified. Zo weet iedereen die letters van Jip koopt dat ze niet alleen War Child steunen maar dat ook rekening gehouden is met de cacaoboeren. De cacaoboeren houden niet alleen rekening met het milieu, tevens krijgen ze een beter inkomen en kunnen onder goede omstandigheden hun werk doen.

Meer redenen om de chocoladeletters van Jip te bestellen heb je toch eigenlijk niet nodig? Bestellen van chocoladeletters kan via de site van Jip, www.jipsgoededoelen.nl .

Doen dus, mijn bestelling heb ik ook al gedaan!

Groetjes,

Marco