De Finale van The Voice Senior!

14 September 2018

De Finale van The Voice Senior!

Op 17 juni waren de eerste opnamen van The Voice Senior, nog maar zo kort geleden dus, en vanavond was de Finale al! In een zeer korte tijd heb ik met mijn Senior kandidaten kunnen samenwerken, maar wat is het ongelofelijk goed gegaan! Je zou denken dat je deze mensen niks meer hoeft bij te brengen, want op hun leeftijd weten ze al zoveel, maar juist deze mannen, allemaal boven de 60 jaar, namen alle tips die ze kregen ter harte. Het was dan ook een feestje om met ze te mogen en kunnen werken.
 
En vanavond was dan de Finale!
Er waren vier duels en elke coach moest na het duel van zijn/haar kandidaat een keuze maken wie er kon opteren voor de titel ‘The Voice Senior’.
Hierna was het de beurt aan het publiek en werd de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt bij RTL Late Night bij Twan Huijs.
De winnaar mag zijn of haar eigen EP dan uitbrengen op Vinyl en optreden bij het Muziekfeest van het jaar!
 
De opening van de Finale was geweldig. Alle kandidaten zongen samen op een voortreffelijke wijze het nummer ‘Hit The Road Jack’ van Ray Charles. Man, man wat klonk dit prachtig! En wat zag het er te gek uit! Ik zou bijna zeggen: een nieuwe boy-band is geboren, haha!
 

 
Bob moest als eerste van mijn team het spits af bijten. In 1967 zong Stevie Wonder het nummer ‘For Once In My Life’, twee jaar later zong Frank Sinatra hetzelfde nummer, en wie kan er nu in het jaar 2018 dit nummer beter zingen dan Bob?! Georges, onze Nederlandse Neil Diamond, zong ‘I Am I Said’. En na dit gezegd te hebben was het mijn beurt. Wederom een lastig moment, kiezen uit deze twee fantastische kerels. Georges met een stem daar kan je tegen aan leunen, daar kun je op vertrouwen daar voel je je heel vertrouwd bij, is heel warm. Ook als mens, onderling, is Georges een ongelofelijke hechter, ik vind dat heel bijzonder. En dan Bob, Bob is met zijn stem een anker voor een tijdsbeeld voor veel mensen met muziek, die we niet meer veel horen op de radio en TV. Bob is een houvast op een manier die recht doet aan de tijd van Sinatra!

Ik had Bob en Georges gevraagd het mij lastig te maken en dat is ze dan ook zeker gelukt. Maar ik besloot om Georges mee te nemen naar de Finale.
Daarmee moest ik afscheid nemen van Bob, wat me zwaar viel. Dank je wel Bob, voor alles! Jij hebt een unieke stem!
 

 
Nadat alle coaches afscheid hadden genomen van een kandidaat, gingen de lijnen open en kon er gestemd gaan worden.
De overgebleven kandidaten gooiden nogmaals alles in de strijd om de meeste stemmen te krijgen.
Annet uit team Ilse, beet het spits af met Tina Turner, ‘Proud Mary, Roling On The River’. De energie die zij weet te brengen, daar kan een stad een jaar lang licht op branden, hahaha.
Daarna was het de beurt aan Georges met ‘Hello Again’, van wie anders dan Neil Daimond. Niet alleen mij, maar ook veel anderen wist hij te ontroeren.

Je stem is als je artiest bent, een middel, maar met je persoonlijkheid daarmee wordt je de artiest die je moet zijn. En die persoonlijkheid heeft Georges, hij heeft de rust, het overzicht. Georges is zo betrouwbaar maar ook een heel warm mens. De combinatie van deze dingen zouden hem zo maar eens heel ver kunnen brengen en niet alleen in deze competitie, dit was nog maar het topje van de ijsberg. Mensen zullen van Georges gaan houden om wie hij is! 

En toen kwam Nobel uit team Angela. Nobel, die zich niet bewust is hoe bijzonder ze is. Met ‘I’m Sorry’ van Brenda Lee liet ze mij wel degelijk horen hoe onderscheidend ze is.
Ook Jimi, de kandidaat uit het team van Gordon en Gerard is geweldig. Je zal op zo’n leeftijd nog zo’n stem hebben! Wat ben ik blij dat hij aanwezig zal zijn bij mijn War Child concert op 5 december in Carré. Jimi zong ‘Stand By Me’ van Ben E King.

 

De Finale van The Voice Senior, het was zo’n geweldige avond!
 Met zijn allen zaten we in spanning de uitzending te bekijken bij RTL Late Night, wie zou de meeste stemmen krijgen van het publiek, wie zou er met de titel ‘The Voice Senior’ ervandoor gaan?
Na een half uur sloten de lijnen en werd bekend gemaakt wie de titel The Voice Senior 2018 kreeg.

Jimi, het talent uit het team van Gerard en Gordon, heeft de meeste stemmen gekregen en mag zich de eerste Voice Senior winnaar wereldwijd noemen!
En wat was hij blij en ontroerd! Het is hem meer dan gegund, gefeliciteerd!


Groetjes,

Marco.