De gepimpte première van basisschool Klinkers in Tilburg!

14 June 2012

De gepimpte première van basisschool Klinkers in Tilburg!

Vorig schooljaar introduceerden Albert Verlinde en ik in samenwerking met War Child de schoolmusical ‘Voor Kids Gaat De Zon Op‘ en deze musical werd een enorm succes. Er deden vorig jaar erg veel scholen aan de musical mee maar ook dit jaar stroomden de aanmeldingen weer binnen bij War Child. Vorig jaar hadden we een speciale gepimpte première in het leven geroepen die gewonnen werd door basisschool ‘t Palet in Gouda.
Omdat het enthousiasme over de musical ook dit jaar weer zo groot is besloten we wederom een gepimpte première te gaan houden. Dit jaar werd de Tilburgse basisschool Klinkers de winnaar!

Al vroeg in de ochtend vertrokken we naar Tilburg. Bij aankomst in een heuse limousine, gevolgd door een echte acteursbus, lag de rode loper al klaar en het wemelde van de cameraploegen. De ingrediënten voor een volwaardige première waren ruimschoots aanwezig!

De kinderen waren best een beetje gespannen, het is natuurlijk ook niet niets om je eindmusical op te gaan voeren voor het oog van de camera van een aantal nationale televisiestations, schrijvende pers, fotograven en dan zaten Albert en ik ook nog eens in de zaal. Ouders en leerkrachten hadden enorm hard gewerkt om de decors allemaal op tijd klaar te krijgen. Pas een week geleden hoorde Klinkers dat zij de winnaar waren. Dat zorgde ervoor dat de lessen verschoven werden en er heel hard en extra gerepeteerd werd. De ouders en leerkrachten stortten zich op de decors! Ik vind het dan ook bewonderenswaardig wat deze school in die laatste week nog voor elkaar heeft weten te krijgen.

De kinderen van basisschool Klinkers hebben enorm hun best gedaan tijdens het repeteren want zowel Albert als ik waren heel erg onder de indruk van wat deze kinderen hebben neer weten te zetten. We konden goed zien dat er enorm hard is geoefend maar, wat minstens zo belangrijk is, het plezier dat de kinderen hadden in het uitvoeren van deze musical was overduidelijk heel erg groot!

Ik mag ook namens Albert spreken als ik zeg dat ik heel trots ben op deze uitvoering en durf de ouders die over twee weken zelf gaan kijken met een meer dan gerust hart te vertellen dat ze een fantastische avond tegemoet gaan. En, zoals het hoort bij een echte première waren er badjassen voor alle acteurs van de musical zodat ze een extra aandenken hebben aan deze bijzondere musical aan het einde van hun basisschoolperiode.

Leerlingen van Klinkers in Tilburg, jullie waren fantastisch!

Groetjes,

Marco
 

P.S. Meer informarie over deze musical vind je hier: www.warchild.nl/schoolmusical