‘De Koning Te Rijk’, een nieuwe schoolmusical van War Child!

13 January 2014

‘De Koning Te Rijk’, een nieuwe schoolmusical van War Child!

In 2011 introduceerde War Child de musical ‘Voor Kids Gaat De Zon Op’, een musical geschreven speciaal voor de groepen 8 die de basisschool gaan verlaten en deze musical als eindmusical op konden voeren. Deze musical bleek enorm succesvol te zijn en leraren, kinderen, ouders maar ook toneelgroepen aan te spreken. In de afgelopen jaren hebben meer dan 2.200 scholen de musical opgevoerd en de positieve reacties waren overweldigend!

Het enthousiasme bleef groot en daarom hebben War Child en Albert Verlinde Entertainment inmiddels een tweede musical hebben gemaakt onder de titel ‘De Koning Te Rijk’ en daar wil ik jullie natuurlijk meer over vertellen!
‘De Koning Te Rijk’ is de tweede schoolmusical van War Child bedoeld voor kinderen uit groep 8. Het is een grappig, ontroerend en spannend verhaal dat gaat over kinderen die een opstel moeten schrijven over oorlogskinderen. Nog voordat ze een woord op papier hebben gezet, raken ze verzeild in een avontuur met een schip dat door de tijd kan reizen en langs belangrijke geschiedenisverhalen vaart. Ze ontmoeten Anne Frank, leren over kinderrechten en ontdekken dat oorlog niet zo ver van hun bed is als ze in eerste instantie dachten…

In de musical ‘Voor Kids Gaat De Zon Op’ werden twee van mijn liedjes gebruikt en daar was ik enorm trots op! Voor deze nieuwe schoolmusical werd mijn collega en vriend Guus Meeuwis benaderd en zoals ik al verwacht had zei Guus volmondig ‘ja’ op de vraag van War Child of er twee nummers van hem gebruikt mochten worden. Guus doneerde zijn twee nummers ‘Armen Open’ en ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ en daarnaast verbindt hij ook zijn gezicht en inzet aan deze musical.
Guus: “Ik vind de War Child schoolmusical een ontzettend leuk initiatief. Op speelse wijze worden kinderen zich meer bewust van de situatie van oorlogskinderen. En ze voeren een prachtige én spannende eindmusical op! Mijn twee liedjes passen daar heel goed in, dus ben ik er heel trots op dat ik hieraan mag meewerken!”
Dick van den Heuvel schreef het script van dit spannende avonturenverhaal dat vanaf vandaag, 13 januari 2014, bij War Child aan te vragen is via www.warchildschoolmusical.nl. Via deze website kun je ook terecht voor meer informatie over de musical en het opvoeren ervan.

Extra leuk is het dat je, net als in eerdere jaren, kans maakt op een volledig gepimpte première verzorgd door War Child en dit jaar zal daarbij ook Guus Meeuwis aanwezig zijn!

Ik vind het geweldig dat er dankzij jullie enthousiasme een nieuwe schoolmusical is gemaakt en ben ontzettend benieuwd naar de uitvoering ervan. Reken maar dat ik op een school ga kijken bij de uitvoering van ‘De Koning Te Rijk’!

Groetjes,

Marco