Earth Hour

25 March 2017

Earth Hour

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, smelt de Noordpool, stijgt de zeespiegel en verliezen koraalriffen hun kleur.
Zoals jullie weten ben ik een echte duikliefhebber en zie ik met eigen ogen hoe het koraal verandert. Maar ook leefgebieden van dieren zoals de ijsbeer en de zeeschildpad worden aangetast.

De manier waarop wij leven heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zorgen ervoor dat het klimaat verandert.
Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. We moeten op grote schaal overschakelen op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moeten we ontbossing aanpakken. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Daarom strijdt WNF voor verantwoord bosbeheer. Het WNF kan natuurlijk alleen iets bereiken als we allemaal beseffen hoe belangrijk de aarde voor ons is en we ons daarvoor ook inzetten.



Vanavond gaat tijdens Earth Hour om 20.30 uur overal ter wereld één uur het licht uit voor de aarde. Met één simpel gebaar geven miljoenen consumenten, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 170 landen zien dat jij ook geeft om de toekomst van de aarde. Doe ook het licht uit en kijk wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd:http://www.wnf.nl/earthhour.
Want het begint bij jezelf!



Groetjes,

Marco