FCD 2015 fantastisch!

22 April 2015

FCD 2015 fantastisch!

De Fanclubdag is voor mij een dag waar ik het hele jaar naar uitkijk. Inmiddels is het natuurlijk al jaren geen ‘dag’ meer maar een heel weekend. Al beginnende op zaterdag met de Borsato Bingo die ook dit jaar met zo’n 400 man weer ongelofelijk gezellig was. Ook dit jaar waren er weer mooie prijzen te winnen zoals een polaroid camera, een ritje met mij in de Porsche, een high tea of samen varen, korting op de prachtige merchandise of de leuke Borsato zitzak. Uiteraard ben ik met alle 400 man ook nog even op de foto gegaan voor onze fotograaf zodat we zeker weten dat iedereen een mooie herinnering aan deze bijzondere avond heeft en we ook geen problemen hebben met lensdopjes, flits wel of niet aan, batterijen die leeg zijn en welke problemen er ook allemaal kunnen ontstaan, haha! Deze foto’s komen deze week nog op de website waar iedereen ze kan downloaden. 
 


De fanclubdag is een zeer intensieve dag waarvan je ergens verwacht dat hij energie vreet maar hij levert eigenlijk vooral energie op. ’s Morgens vroeg om 8:30 verzamelden we met ruim zestig vrijwilligers om alle voorbereidingen te treffen voor deze waanzinnige dag. En wat was het weer bijzonder want wat hadden we veel leuks! We hadden een kinderhoek waar je een vlaggetjeslijn kon knutselen voor als je wat te vieren had, bijvoorbeeld 25 jaar in het vak, haha. Je kon daar ook geschminkt worden. Ik heb de meest prachtige creaties van Cindy voorbij zien komen. Er was een photobooth waar je selfies kon maken met diverse props, met een lange jas, een microfoon en een hoedje op bijvoorbeeld. Maar ook met leuke songtekstjes, een snorkel, met een wissellijst en nog heel veel meer leuks. Ik heb de meest leuke fotootjes al voorbij zien komen op Social Media.


Er was zelfs een heus Borsato Museum! Daarin had niet alleen ik een aantal dingen voor beschikbaar gesteld zoals awards, schilderijen en onderscheidingen maar vooral de fans hadden bijzondere dingen meegenomen. Dat betekent dat er plakboeken van meer dan 20 jaar oud in het museum lagen, het pak waarmee ik in mijn Italiaanse periode optrad stond daar op een paspop, een gesigneerde gitaar, het schilderij van de zonnebloemen die ik destijds toen ik samen met Wendy van Dijk in Villa Felderhof zat geschilderd heb, onvoorstelbaar veel kleine leuke memoralia, zoals toegangskaartjes uit begin jaren 90, snoepjes van eerdere fanclubdagen, waagjes, tourshirts door de jaren heen, promotiemateriaal van diverse albums, oude posters en handtekeningenkaarten en zelfs de blouse die ik droeg tijdens mijn optreden in de Kuip in 2002. 
 


War Child was er met een kraampje waar ook Laura van Kaam, jeugdambassadeur van War Child, signeerde. Natuurlijk heeft Laura ook opgetreden, onder andere met Ivar Oosterloo die we ook kennen van The Voice. We hadden een shopservice wat betekende als je iets leuks gevonden had in de merchandisekraam dat je daar niet de hele dag mee hoefde te sjouwen maar deze gratis af kon geven bij de shopservice en deze eind van de dag weer op kon halen. Er was ontzettend leuke merchandise te koop waarvan een heel groot deel ook helemaal uitverkocht was, zo populair was het. Er was een loterij en een enveloppenkraam, nieuw dit jaar waren de scheurlootjes waarbij je altijd prijs had. En ook hier zaten bijzondere prijzen in zoals concertkaartjes voor Symphonica in Rosso inclusief Meet en Greet en ook hier kon je varen of een high tea winnen. Ook Mathijs Vrieze was er dit jaar weer bij. Naast zijn eigen kraampje waar je brownies kon proeven en zijn kookboeken kon kopen heb ik samen met Nathalie van de fanclub op het podium verschillende stukjes chocola mogen proeven die allemaal een toevoeging hadden waaronder kaneel, groene thee en meelwormen. Wij moesten opschrijven wat we dachten te proeven. We waren daar ongveer even goed (of slecht) in, haha, maar de verschillende stukjes chocola waren heerlijk, zelfs die met geschaafde meelworm!
 


Het programma was erg vol en heel erg leuk. De fanclub heeft de leukste onderdelen van de afgelopen fanclubdagen herhaald waardoor het een soort best of jubileum editie was. Fans wilden heel graag met me zingen en die kans hebben ze dan ook gekregen. De wens van Floriaan kwam zo bijvoorbeeld uit die Samen Voor Altijd met mij mocht zingen. En datzelfde geldt voor de kleine Jayna, die eregaste was tijdens het concert eind van de dag.
Waar ik heel erg blij en trots op ben is dat ik met Sjors van der Panne mocht zingen. Samen deden we Margherita. De man heeft een betoverende stem en ik ben ontzettend blij dat mijn publiek hem ook omarmd heeft.
Wie er ook was is Barbara Straathof. Zij heeft het jubileumblokje gepresenteerd waarbij mijn ervaringen van de afgelopen vijfentwintig jaar naast die van het publiek gelegd werd. We kregen grappige, leuke, ontroerende en soms hartverscheurende filmpjes te zien. Heel bijzonder!
 
Ook zette ik o.a. mijn broer in het zonnetje. Ik ben van mening dat de weg naar het succes beter niet met de lift afgelegd kan worden. Veel jonge talenten bij The Voice of Hooland staan vaak te trappelen om snel succesvol te worden en hoewel ik die onrust en ambitie begrijp, denk ik dat trede voor trede naar boven gaan op de lange termijn beter is. Zelf heb ik het zo in ieder geval ook gedaan, en mijn broer Armando was er iedere trede bij. Ik ben zo blij met hem en zo trots op hem dat ik een symbolisch gebaar wilde maken. Hij heeft voor mij de award Beste ‘Broer Van’ gekregen. Waarop twee mannetjes elkaar een ladder ophelpen, heel treffend. Overigens zong ook Barbara gelukkig een liedje met me. Een liedje wat haar, als voormalig oorlogskind, op het lijf geschreven is en ze prachtig zong, namelijk Speeltuin.
Samen met mijn grote vriend Ali B blikte ik terug en ontkwam ik er niet aan om net als op de fanclubdag van jaren geleden een dansje te doen. Tot groot gejuich van het publiek…
 
Toen de voorzitster van de fanclub aan mij vroeg welk onderdeel ik heel graag nog een keer zou willen zien, iets wat we de afgelopen jaren hebben gedaan, hoefde ik daar geen seconde over na te denken. Want wat heb ik de afgelopen jaren genoten van het spel Ik Hou Van Marco. Dus dat wilde ik heel graag nog een keertje meemaken. Een kleinere, korte variant daarvan hebben we dit jaar gedaan met weer bijzondere teams. Team Ali B en Team Armando, U kent hem wel, ‘de broer van’. En wat was het spannend! Tot op het laatste moment! Iedereen is met een prachtige award naar huis gegaan. Hoewel Team Armando twee punten meer had dan Team Ali B is er natuurlijk geen sprake van verliezers. Verder kon je nog met me speeddaten en was er natuurlijk ook een meet en greet voor de kinderen. Ook dit jaar zijn alle kinderen weer met mij op de foto geweest.
Tot slot hebben we zeven grote en kleine wensen vervuld. Van eenvoudige zoals samen op de foto, maar ook samen zingen, en een keertje meerijden naar een concert in België. De lieve Cas wilde heel graag met de hele band op de foto en mocht tevens het hele concert wat ik deze middag gaf, in een luxe stoel óp het podium plaatsnemen!
Ik sloot de dag dus af met een miniconcert en toen ik iedereen bedankt had hadden jullie nog een laatste leuke verrassing voor me.
Er was een ontzettend leuk clipje gemaakt op Het Beste Wat Ik Ooit Had en waar ik heel veel bekende koppies in terug zag!


 
Natuurlijk heb ik traditiegetrouw ook alle mindervaliden en fans met een verstandelijke beperking aan het einde van de dag nog even gezien en gesproken. Zowel de foto’s van de kinder meet en greet als de foto’s met de mindervaliden en fans met een verstandelijke beperking komen ook deze week nog op de website en zijn dan te downloaden.

Elk jaar verlaat in de fanclubdag met een intens gevoel van tevredenheid. Het is elke keer weer alsof het een samenkomst met vrienden is, zo gezellig is het. Zo respectvol, iedereen laat elkaar in zijn waarde, geen geduw en getrek, alleen maar gezelllig. En elk jaar denk ik dit was de leukste keer tot nu toe! En dat was dit jaar niet anders! Ik ben ongelofelijk blij en tevreden, met een grote grijns op mijn gezicht en volkomen uitgeput ben ik weer naar huis gegaan. En ik weet zeker, dit was de leukste Fanclubdag ooit!Zo’n dag als deze kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van de ruim zestig vrijwilligers, de helpende handjes en natuurlijk de medewerkers van de Fanclub #TdMB die hier al maanden en maanden mee bezig waren. Het is een grote productie, een groot evenement voor 2000 personen en dit doen zij bijna allemaal naast hun gewone werk. Daar heb ik ongelofelijk veel respect voor en daar ben ik heel dankbaar voor.
Binnenkort gaan we weer lekker samen varen jongens, gezellig!

Tot de volgende keer!

Groetjes,

MarcoP.S.
Vorig weekend zijn er door de drie fotografen Jan Vens, Mariska Over en Teuntje Smits duizenden foto’s gemaakt. We hebben een selectie gemaakt en een overzicht hiervan online gezet.
Zit er een foto bij die je leuk vindt?
Dan kun je hem in groot formaat downloaden!

http://borsa.to/fotos/fcd2015-bingo

http://borsa.to/fotos/fcd2015-bingo-sfeerbeelden

http://borsa.to/fotos/fcd2015-meet-greet-kinderen

http://borsa.to/fotos/fcd2015-meet-greet-mindervaliden

http://borsa.to/fotos/fcd2015-speeddates

http://borsa.to/fotos/fcd2015-vrijwilligers

http://borsa.to/fotos/fcd2015-sfeerbeelden
 Op verzoek heb ik ook de linkjes naar de diverse filmpjes toegevoegd. Ze zijn nu natuurlijk wel een beetje uit hun context gehaald, maar voor sommigen van jullie toch wel een hele leuke herinnering!


We begonnen de dag met een ‘Five Minutes to Live’ filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=jlyXkhgBKzQ

Bij de fanmomenten verrasten we Mary door haar droom te laten zien…
https://www.youtube.com/watch?v=FqVS9vaSC30

Voor het spel Ik Hou Van Marco heeft de fanclub fragmenten van diverse videoclips nagedaan, op exact dezelfde locaties, bizar goed!
https://www.youtube.com/watch?v=TrxcLgZLtAs

Floriaan werd overvallen met het uitkomen van zijn wens, een duet met mij. Daar hoort een spectaculaire aankondiging bij!
https://www.youtube.com/watch?v=02o7SCESdf0

Bij het Jubileumblokje met Barbara Straathof vertelden fans anekdotes over de periode waarin ze fan zijn.

Over de diverse acties die ik voor mijn fans doe:
Kelly – https://www.youtube.com/watch?v=buLkmtaUNgk
Tessa – https://www.youtube.com/watch?v=AyQDCwU8Xr8

Over blunders die fans begaan hebben:
Petra – https://www.youtube.com/watch?v=Xif2zPtgPUY
Martine – https://www.youtube.com/watch?v=VSYCNdat6l4
Imke – https://www.youtube.com/watch?v=Q_e1Ifpwynk

Over mooie herinneringen:
Ruth – https://www.youtube.com/watch?v=wUfOYTMGWC8
Kimberley – https://www.youtube.com/watch?v=SfpzwA0vpLg

Hoe men soms alles om hen heen vergeet wanneer ik in de buurt ben:
Heidi – https://www.youtube.com/watch?v=ZLYrzw3HWcE
Jeanette – https://www.youtube.com/watch?v=y1PUhhZJy2Y

De dag eindigde met een wel heel lief eerbetoon, ik bleek ‘het beste wat mijn fans ooit hadden’. Een prachtige videoclip heeft mijn publiek gemaakt!

Heel veel plezier ermee!

Groetjes,

ook namens de medewerkers van de fanclub,

Marco