Four Freedoms Award voor War Child!

18 June 2008

Four Freedoms Award voor War Child!

Mag ik even ongegeneerd trots zijn? Trots van mijn kleine teentje tot aan mijn kruin, iedere vezel van mijn lichaam heeft het gevoel van trots. Trots, trots, trots! War Child heeft 24 mei jl. de Four Freedoms Award 2008 mogen ontvangen! Dat is een geweldige erkenning! Eerder ontvingen o.a. Nelson Mandela en Kofi Annan deze indrukwekkende onderscheiding!

De ‘awards’ gaan naar personen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor het waarborgen van de vier vrijheden zoals die door de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in zijn “Four Freedoms”- toespraak (6 januari 1941) werden benoemd.

De Award “Freedom from Fear” is toegekend aan War Child. Hiermee wil het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute het belang benadrukken van het werk dat wordt verricht voor kinderen in oorlogsgebieden.

The Freedom from Fear Award is awarded to War Child Netherlands for its indispensable assistance to children in war zones to help them create a peaceful future, and as a recognition of the important work carried out by the many volunteers who invest their time and resources for this noble cause.

Dat War Child deze erkenning krijgt, sterkt ons nog meer in onze motivatie om zoveel mogelijk kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Bovenal willen wij de jonge mensen eren die nu opgroeien in oorlog en toch over de veerkracht en potentie beschikken om zich in te zetten voor anderen. Wij willen de lokale War Child medewerkers op een voetstuk plaatsen, want zij zijn degenen die vaak gebukt onder hun eigen oorlogsverleden, de kracht vinden om het tij te keren en om de situatie voor hun kinderen te verbeteren. Deze jonge generatie bouwt aan een nieuwe wereld, aan een cultuur van vrede. De award ‘Freedom from Fear’ dragen wij vanuit War Child dan ook expliciet aan hen op.

De speech die Willemijn Verloop na ontvangst van de award gaf, vind je hier:

Ik ben buitengewoon trots, ik kan het niet vaak genoeg zeggen!

Groetjes,

Marco