Geen nieuw seizoen TVOH voor mij!

12 November 2015

Geen nieuw seizoen TVOH voor mij!

Op diverse nieuwspagina’s heb je inmiddels kunnen lezen dat ik overweeg om te stoppen met The Voice. Al vijf seizoenen lang zit ik al zowel bij The Voice of Holland als The Voice Kids in de rode stoel en dat doe ik met heel veel plezier! Het is een fantastisch programma en met afstand het leukste programma waar ik ooit aan heb meegewerkt. Ik ben iemand die alles geeft in wat ik aan pak, maar dat betekent direct dat er ook veel tijd in gaat zitten. In het uitzoeken van de liedjes, in het contact met de kandidaten, in het samenstellen van The Battles, de LIVE shows… Afgelopen jaar had ik daarnaast ook een intensieve concertreeks en het maken van een album in de agenda gehad en ook voor 2016 heb ik eigenlijk al een heleboel plannen.
 


Zo wil ik in 2016 weer een reis maken voor War Child, ga ik werken aan een nieuw album dat vermoedelijk eind 2016 zal verschijnen en wil ik diverse festivals gaan doen deze zomer. Dit zijn allemaal dingen waarvoor hetzelfde geldt: als je het goed wilt doen moet je het met liefde en toewijding doen en dat betekent dat je er tijd in moet steken. Maar ik heb mezelf en mijn gezin ook beloofd goed voor mezelf te zorgen en dat betekent dat het belangrijk is om tijd vrij te maken voor mij en mijn gezin. Met drie pubers in huis is er veel reuring en ik wil ook niets missen, want voor je het weet zijn ze het huis uit, haha.
 


Kortom, het is tijd om mijn plek aan iemand anders af te staan! Wat mij betreft is stoppen met The Voice geen definitief afscheid, maar een pauze in goed overleg. Ik sluit niet uit dat ik onder andere omstandigheden in een ander seizoen misschien wel weer mijn opwachting zal maken, maar op dit moment past het niet bij de keuzes en de prioriteiten die ik voor 2016 heb gemaakt. Maar wat heb ik intens genoten! Ik wil benadrukken dat ik ook dit laatste seizoen met ongelooflijk veel plezier doe en het de kandidaten aan niets zal ontbreken, want ik ben van plan om met een succesvol seizoen af te sluiten, haha!
 


Ondertussen zijn de opnames van de Blind Auditions van The Voice Kids natuurlijk ook al geweest. Als in het voorjaar het nieuwe seizoen voor The Voice Kids start, zal ik daar dan ook nog gewoon mijn rol als coach op me nemen. Ik heb daar ontzettend veel zin in! De finale, die begin april is, wordt volgens mij opnieuw een hele spannende!
Tot slot zou ik graag het hele team van The Voice willen bedanken. Voor het vertrouwen, voor de fijne samenwerking, voor de geweldige activiteiten die we met de kandidaten mochten en konden doen, voor de tijd en energie, jullie geduld en voor alle spannende uitdagingen die we samen keer op keer zijn aangegaan. Hoewel de samenstelling van de redactie- en productieteams de afgelopen jaren gevarieerd hebben, heb ik met iedereen heel fijn kunnen samenwerken.
Maar voorlopig is het afscheid nog ver weg. Want ik zit momenteel nog gewoon in mijn coachstoel, om de kandidaten van Team Borsato van TVOH seizoen 6 een prachtig podium te bieden!

Groetjes,

Marco