Heerlijke vakantie gehad!

20 May 2015

Heerlijke vakantie gehad!

Hoewel de werkweek alweer volop begonnen is (en dat heb ik geweten ook want mijn afspraken starten meestal al om 8 uur in de ochtend en duren dan de hele dag door, haha)  loop ik toch op wolkjes want ik heb een ongelooflijk fijne vakantie achter de rug!
 


Vorig jaar mei was ik er natuurlijk ook al met mijn gezin en familie en trad ik er zelfs op. Het weerzien van mijn prachtige Curaçao was me zo goed bevallen dat ik dit jaar graag weer wilde terug keren. De eerste week van de meivakantie heb ik dus samen met mijn gezin genoten van de rust, de schoonheid en het heerlijke eten op dit betoverende eiland. Een uitstekende plek voor qualitime met elkaar! De tweede week gingen Leontine, Luca, Senna en Jada helaas weer terug naar huis omdat de kinderen natuurlijk naar school toe moesten.Maar goede vrienden Marco Visser en Peter Visser (geen familie van elkaar overigens) kwamen naar Curaçao om er een heerlijke duikweek van te maken!
We zijn een aantal keer per dag onder water geweest, zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts. Want het onderwaterleven is, net als boven water overigens, heel anders wanneer het nacht is.
Met All in One Watersports, die op Papagayo Beach zit, hebben we vaak een gidsduik gemaakt. Zij hebben uitstekend opgeleide duikers en sowieso is het een hele fijne duikschool omdat ze veel kennis hebben van de natuur en cultuur op Curaçao. Vooral van het onder waterleven daar, maar ook boven water kunnen ze je van dienst zijn, je kunt er bijvoorbeeld ook jetski’s huren, bananenboten en nog allerlei andere leuke dingen die tot de watersportactiviteiten behoren.
Ik vond het heerlijk om met ze te duiken, juist om hun professionaliteit en vele ervaring.Het was indrukwekkend om te zien hoeveel er veranderd is in een korte tijd. Tien jaar geleden kwam de lionfish nog niet voor op Curaçao en nu is het echt een plaag aan het worden. Doordat deze vis geen natuurlijke vijand heeft is hij een ware bedreiging voor het rif omdat hij alle jonge vis afvangt. Met meerdere duikscholen wordt er inmiddels zelfs op gejaagd. Dat heb ik overigens niet gedaan, maar het is interessant om te horen hoe men daar de natuur beschermt. Ik heb prachtige schildpadden gezien, soms zelfs een school met tien of meer. Dan voel je je wel klein en nietig hoor, wanneer je in de natuur langs deze bijzondere dieren mag zwemmen. Deze dieren hebben zo’n lange geschiedenis, kunnen zo oud worden. Prachtig!
 
Wat iedereen misschien nog weet is dat ik mijn eerste mantarog met Johnny de Mol heb gezien toen ik met hem op reis was voor zijn progamma ‘Waar is de Mol?’
En hoe blij ik vooral was, haha.
 
Nu was het al een tijdje duidelijk dat er in de Curaçaose wateren ook een rog rondzwom en de kans om ook dit dier te aanschouwen liet ik natuurlijk niet liggen.
Hij was elke dag wel een paar keer gezien op Casa Abao. Daar wilden we dus persé duiken. Wij zijn dus samen te water gegaan, speuren, speuren, speuren, helaas niks gezien, althans geen mantarog. Een tikje teleurgesteld, (hoewel het een hele prettige duik was) kwamen we het strand weer opgeklauterd met zo goed als lege duikflessen. Daar aangekomen kwam de dame van de duikschool vragen of we de mantarog hadden gezien. “Helaas niet”, antwoordde ik, “hoewel we daarvoor speciaal hier gingen duiken.”“Echt? Hoe kan dat nou?”, zei ze, “Hij zwemt hier een paar keer per dag, oh kijk, daar zwemt-ie!”
En inderdaad zwom de mantarog in de baai. Op een paar meter van ons af. De duikflessen waren bijna leeg, dus hup, ik greep mijn camera, deed snel mijn snorkel op, waadde zo snel als ik kon zonder flippers en apparatuur door het water en zo kon ik toch nog de rog filmen. Deze rog is zo goed als tam doordat hij aan duikers gewend is en daardoor liet hij zich geduldig bekijken en zwemt hij niet weg als je in de buurt komt. Wat een geluk!
 
Al met al is het één van de mooiste duikreizen die ik ooit gemaakt heb. En zéker de mooiste op Curaçao!
 
Ik heb natuurlijk een filmpje gemaakt om jullie een kleine impressie te geven hoe fantastisch het was.
Duikschool All in One Watersports, Peter en Marco, bedankt voor een onvergetelijke reis!
 


Te awero,
groetjes Marco