Help mee de Verhalen van Verlies te vertellen!

03 September 2018

Help mee de Verhalen van Verlies te vertellen!

Ik leerde Judith kennen toen haar vader op sterven lag. Ze was 19 toen hij overleed.
Inmiddels is Judith 27 en onderzoeker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft haar hart verloren aan het doen van onderzoek naar het thema verlies en rouwverwerking. Vandaag start zij met haar eigen project ‘Verhalen van Verlies’, waarmee ze op zoek gaat naar een lichtpuntje om mensen te kunnen aanreiken in één van de donkerste periode uit hun leven: in die van rouw. Juist omdat zij uit eigen ervaring weet hoe hard je in zo’n periode een lichtpuntje kan gebruiken.
 
Judith onderzoekt met dit project de kracht van verhalen, waarbij ze kijkt naar de rol van symbolische onsterfelijkheid. Zelf maakte ze twee jaar geleden een bijzonder moment mee op de sterfdag van haar vader, toen op zijn begraafplaats plotseling een zonnestraaltje begon te schijnen. Judith schreef hier een verhaal over en ontdekte met haar masterscriptie dat dit soort verhalen hoopgevend kunnen zijn voor mensen in rouw. Met ‘Verhalen van Verlies’ wil ze dit verder bestuderen. Hiervoor zoekt ze onder andere mensen die een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt en dit willen delen.
 
Foto: Bert Beelen

Zowel in mijn werk als zanger als in mijn werk voor War Child kom ik regelmatig in aanraking met mensen die een geliefd persoon zijn verloren, of die zelf ernstig ziek zijn. Mensen die alle hoop, steun en lichtpuntjes kunnen gebruiken.
 
Ik vind het belangrijk dat het project ‘Verhalen van Verlies’ gerealiseerd kan worden en heb mij er als ambassadeur aan verbonden. Help jij ons mee?
 
Ga naar www.ru.nl/crowdfunding om alles over het project te lezen en ontdek op welke manier jij een steentje kan bijdragen.
 
Dank jullie wel!
 
Marco