Het Fanweekend was geweldig!

16 October 2018

Het Fanweekend was geweldig!

Sinds 1999 vindt er elk jaar een ontzettend leuk weekend plaats, waar niet alleen mijn fans, maar ook ik heel het jaar naar uitkijk. Voor de 17de keer op rij, op een paar uitzonderingen na, hadden we afgelopen weekend weer de jaarlijkse Fanclubdag en Borsato Bingo. Dit jaar beiden gehouden in Markant in Uden.
 


Zaterdagavond was de Borsato Bingo, welke weer ontzettend gezellig was. Een intieme spelavond met een pubquiz, scheurloten, en de beroemde bingo. Er waren deze avond weer vele prijzen te winnen, maar het ritje met mij in de Porsche was eigenlijk net als vorig jaar groot favoriet. Op zulke momenten kon je goed merken dat de spanning steeg, want er werd strak naar de bingokaarten gekeken om maar geen één cijfertje te missen. De pubquiz bestond weer uit een kennis-, muziek- en plaatjesronde waarin de kennis van mijn fans flink op de proef werd gesteld. We hadden deze wel een beetje moeilijk gemaakt, zodat niet alle 500 mensen alle antwoorden goed hadden. Op het einde van deze avond mocht iedereen met mij op de foto, wat elk jaar weer verrassend snel gebeurt.
 


De zondag begon al vroeg, want de vrijwilligers mochten al voor dag en dauw beginnen met opbouwen en de laatste voorbereidingen. De deuren gingen om half 11 open, waarna de fans enthousiast naar binnen gingen en in de zaal konden rondkijken. Wat hadden we veel leuks! We hadden een kinderhoek waar je een echte glittertattoo kon laten zetten, maar ook een kleurplaat kon kleuren. Je kon daar ook geschminkt worden. Er was een kraampje van War Child, de enveloppenkraam, een loterij, scheurlootjes en je kon zelfs een stoelmassage krijgen, waarvan de opbrengst naar War Child ging. Er was een photobooth waar je selfies kon maken met diverse props, met een slaapmuts, een wekker en een knuffelbeer bijvoorbeeld. Maar ook met diverse teksten uit liedjes van mijn album ‘Thuis’. Want het thema van de Fanclubdag was dit jaar ‘Thuis’, wat tevens de dresscode was. Het was dan ook geweldig om te zien hoe veel mensen in een huispak, pyjama of onesie kwamen.
 


Om 12 uur begon Ben Brand met het programma, waarbij ik de Fanclubdag opende. Daarna werd Club Borsato onthuld, een nieuw platform waarbij een prachtig nieuw logo hoort. Borsatoweblog kennen we natuurlijk allemaal, een platform voor mijn fans dat online kwam in 2007. Nathalie hield al langer een weblog bij en ik zag bij haar dat zij veel fans van mijn muziek onder haar vrienden had. Ik wilde mijn fans graag een plek bieden waar ze mij konden volgen, maar ik hen ook. Zo kwam in 2007 Borsatoweblog online, maar met de komst van Facebook en Instagram is het bloggen wat minder actueel geworden. Daar hebben we wat voor verzonnen, want Job van Qball onthulde Club Borsato, een platform waarbij iedereen heel makkelijk vrienden wordt, berichten kan liken en overal op kan reageren. Ik ben in ieder geval heel enthousiast en ik hoop jullie ook!
 


Hierna begonnen we met de fanmomenten waarin we fans verrassen en even in het zonnetje zetten. Deze fans weten meestal helemaal van niets en dat maakt het nou juist zo leuk! Zo mocht Isa mij laten zien hoe je met zstringz omgaat. Dit is een touwtje waarmee je de gekste figuren kan maken. Isa was daarin wel een echte koningin, want zij liet mij de mooiste voorbeelden zien, bijvoorbeeld een kop en schotel en een Jacobsladder. Ik had al snel door hoe het moest natuurlijk, en maakte ook een heel bijzonder figuur wat Isa nog niet kende: een knoopje, haha! Verder mochten we Karin verrassen, zij was opgegeven door haar zus. Karin heeft al heel veel meegemaakt en om haar te verwennen mocht zij de hele dag VIP zijn. Hierdoor mocht zij overal rondlopen, zelfs backstage bij de kleedkamers van de diverse gasten van deze dag, ook in mijn kleedkamer. Maar niet alleen dat. Ook mocht zij in de visagie bij Marcha, want ze kreeg tevens een kleine fotoshoot met mij. En ook haar eten en drinken van deze dag was natuurlijk volledig verzorgd. En als klap op de vuurpijl mag zij mij interviewen voor de volgende Tifosi, zodat we een momentje samen hebben, iets wat ze graag wilde.
 


Miranda, de moeder van Senna, werd ook verrast. Senna kennen we allemaal. Ik heb Senna in het ziekenhuis bezocht naar de Koninginnedagramp in Apeldoorn en heb haar in de jaren daarna veelvuldig gezien en zien opgroeien. Want sindsdien slaat Senna geen signeersessie, Fanclubdag of concertreeks meer over. Maar Senna is fan van mij geworden, doordat Miranda dat is. Dus nu hebben we de rollen omgedraaid en draaide het voor even allemaal om Miranda. Wij gaan een keertje samen koffie drinken, zonder Senna dus, maar ook had ik wat aardigheidjes voor haar meegenomen. Als laatste mocht Angelique een beschuitje met mij eten, want dat wilde zij zo graag. Helaas kwam Angelique niet naar voren, waardoor er zomaar iemand uit het publiek werd gekozen om met mij een beschuitje te eten. Ik begrijp dat nooit zo goed, die droge dingen, maar het is blijkbaar een veel gevraagde wens, haha.
 
Toen was het tijd voor een spelletje, namelijk het Pim-Pam-Pet spel, waar alle fans zich voor mochten opgeven. Het thema was immers ‘Thuis’ en daarbij denken we natuurlijk aan gezellige winteravonden, waarbij je met je ouders een spelletje doet. Pim-Pam-Pet, een Oud-Hollands spel hoort hier natuurlijk helemaal bij. Er werden vier mensen uit het publiek gehaald, die zich hadden opgegeven en degene die het meeste wist kon de prijs winnen.
 


Ook Laura van Kaam was deze dag te gast. Laura kennen we als de winnares van The Voice Kids van 2013, toen zij bij mij in het team zat. Daarna heeft Laura een aantal zeer moeilijke jaren gehad, waarin zij worstelde met een depressie. Laura vertelde dat zij weer probeert te herontdekken wie ze is en zich thuis te voelen in haar eigen lijf. Maar Laura voelde zich in ieder geval erg thuis bij ons op het podium. Naast Laura kwam ook Lisanne Spaander, die ervaring heeft met een heel andere, maar minstens zo levensbedreigende ziekte. Lisanne zong daarom haar liedje ‘Vechtersbaas’, omdat het niet uitmaakt om welke ziekte het gaat, het gaat erom dat je je niet klein laat krijgen door de omstandigheden waarmee je worstelt. 
Nadat Lisanne Vechtersbaas zong, zongen beide meiden voor de eerste keer samen ‘Droom, Durf Doe en Deel’. Ze vormden een superleuke combinatie, want beide meisjes beschouwen wij nu toch een beetje als familie.

Daarna kregen we een filmpje te zien van een grote wens die uitkwam voor enkele fans. Vorig jaar op de Fanclubdag konden jullie namelijk allemaal aangeven wat jij zou doen als je mij een dag cadeau zou krijgen. Hier zijn uiteindelijk vier wensen van fans uitgekomen. En bij die fans ben ik op bezoek geweest om hun wens uit te laten komen. 
Vervolgens hebben we weer een wens vervuld, deze keer kwam de wens van Daan uit. Daan is een hele grote fan van mij, die het Syndroom van Down heeft. Hij stond tijdens zijn eerste concert helemaal vooraan in de Tifosirij, maar was toen nog geen lid. Gelukkig kon Daan zich toen nog snel lid maken en heeft hij genoten van een plekje vooraan het podium, waar hij mij een ‘boks’ heeft gegeven. Dat deden we nu nog eens dunnetjes en professioneler, met heuse bokshandschoenen, over. Nu heeft Daan mij namelijk leren boksen, waarbij hij mij net niet een kopje kleiner heeft geslagen. Daarnaast heeft Daan een fanclublidmaatschap gekregen voor de rest van zijn leven, dus voortaan hoeft hij zich niet meer zorgen te maken of hij nog lid is of niet.
 


Daarna was het weer tijd voor een spel, drie tegen drie. Ook hier mochten jullie je voor opgeven in teams. Er waren van te voren twee teams geselecteerd welke mochten deelnemen. Het was echt hilarisch, want de vragen gingen ditmaal over wat jullie allemaal zouden willen. Zo was er de vraag welk liedje niet op jullie bruiloft mocht ontbreken. Dit was niet al te gemakkelijk, want iedereen wilt natuurlijk een ander liedje.
 
Na het spel was er een korte pauze, waarin er een film werd afgespeeld van mijn concert in ‘De Kuip’. Ondertussen mocht ik met alle kids uit het kindervak op de foto. Maar die pauze duurde niet lang, want toen was het alweer tijd voor de volgende wens. Deze dame in kwestie had niet door dat het haar wens was, want wij hadden het in een spelvorm gegoten. Dit was ontzettend doorgestoken kaart, want drie van de vier deelnemers wisten alle antwoorden al. Bij de laatste vraag kon je echter de meeste punten halen en die had zij goed waardoor zij alsnog won. Toen bleek natuurlijk dat het allemaal een grap was, want zij werd op verzoek van haar man even in het zonnetje gezet en kreeg een dikke knuffel van mij en concertkaartjes. Naast deze spellen hebben we ook Memory gespeeld. De deelnemers voor dit spel hebben we ter plekke bekendgemaakt. Zo hadden we een filmpje waarin alle namen van de leden van de Fanclub stonden die zich hadden opgegeven. Wanneer jouw naam in beeld kwam, mocht je naar voren komen. Maar ook hadden we telefoonnummers in een pot gestopt, waar ik in mocht grabbelen. Dat telefoonnummer heb ik opgebeld, maar wat bleek nou, degene die opnam was net naar huis en zat al in de auto. Bij een volgend nummer was het gelukkig wel raak en zo hadden wij de tweede deelnemer. De laatste deelnemer mocht ik zelf bepalen door een kledingstuk te noemen, degene met een rode bh aan mocht naar voren komen. Deze drie deelnemers hadden drie pogingen om van de 18 vakjes die er waren twee gelijke vakjes te draaien. Hier waren grote prijzen te winnen, zoals pizza eten, varen of koffie drinken.
 
Daarna was het tijd voor livemuziek met o.a. mijn dochter Jada, samen met Roeland Beelen. Laura van Kaam die samen met Daniël Kist zong. Ook Georges Lotze, van The Voice Senior liet zijn prachtige stem klinken. Als laatste zong ik nog samen met Jada het nummer ‘Samen Voor Altijd’, wat ben ik toch trots op haar.
 


De dag liep tegen zijn einde, maar niet voordat de loterij was geweest. Hierin werden weer de mooiste prijzen verloot wat altijd erg leuk is. Hierna kwamen nog één keer alle gastartiesten terug om met z’n allen het nummer ‘Thuis’ te zingen, want dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Jullie voelen je thuis bij mij en ik voel mij thuis bij jullie!
 

 
Zo’n dag kun je nooit draaien zonder vrijwilligers en natuurlijk de medewerkers van de fanclub. Wat stonden er dit jaar weer veel vrijwilligers vol enthousiasme klaar om er een geslaagde dag van te maken. Iedereen heeft vanaf ’s morgens vroeg tot het einde van de dag keihard gewerkt om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen en dat is ze absoluut gelukt. Ik wil daarom ook iedereen bedanken voor deze geweldige Fanclubdag en… graag tot volgend jaar!

Foto’s Bingo 2018

Op de foto met Marco
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-bingo

Bingo sfeerfoto’s
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-bingo-sfeerfotos

Foto’s Fanclubdag 2018

Meet & Greet kinderen
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-mg-kinderen

Meet & Greet mindervaliden
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-mg-mindervaliden

Fanclubdag sfeerfoto’s
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-sfeerfotos

Meet & Greet The Voice en prijswinnaars
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-voice-prijswinnaars

Vrijwilligers
https://borsato-foto.nl/fotos/fcd2018-vrijwilligers

Met dank aan Jan, Mariska en Martine voor de geweldige foto’s!
Hair + Make Up: Marcha ter Burg  | Rob Peetoom | Lucas Bolwerk Utrecht


Groetjes,
 
Marco