Het Marco Borsato Interview!

25 October 2007

Het Marco Borsato Interview!

Zoals iedereen al heeft kunnen lezen zijn de TMF-awards dit jaar geheel vernieuwd. In de afgelopen 11 jaar heb ik 21 keer een TMF Award mogen ontvangen. Maar liefst ieder jaar won ik in de categorie Beste Zanger maar regelmatig ontving ik ook een Award in andere categorieën waaronder die voor Beste Album, Beste Single en Beste Live Act. Afgelopen jaar ontving ik maar liefst 3 TMF Awards! Maar hoewel ik uiteraard beretrots ben en mijn Awards ook allemaal koester, werd ik er toch ook wel een beetje verlegen van. Zoveel talent in Nederland, zoveel goede zangers! En telkens greep ik hem voor de neus van een collega weg. Ik heb heel veel aan de TMF Awards gehad. De show is elk jaar van een extreem hoog niveau, zowel nationaal als internationaal. Het is een show met aanzien en allure en de te winnen Awards zijn geliefde onderscheidingen.

In die elf jaar was ik elke keer weer blij als ik Best Artist ontving, maar ook zag ik zoveel goede zangers, zoveel talenten die hem net zo hard verdienden. Die ik dat plekje op het podium graag gunde! Dat heeft me doen besluiten een stapje opzij te willen doen. Niet uit disrespect naar de TMF Awards, maar juist uit waardering en respect, omdat ik niet wil dat de prijs aan kracht inboet. Ik heb altijd graag ruimte gemaakt voor nieuw talent, ook tijdens mijn eigen shows doe ik dat met grote regelmaat. TMF heeft mij enorm geholpen en dat gun ik een ander ook! 

TMF heeft in overleg met mij een nieuwe onderverdeling gemaakt, nieuwe namen gekoppeld aan de Awards. Ik ben enorm vereerd te kunnen melden dat vanaf de 12e editie van de TMF Awards de TMF BORSATO AWARD zal worden uitgereikt!

En a.s. zaterdag is het al zover, de uitreiking van de TMF-awards 2007. Je begrijpt dat het een spannende dag voor mij zal worden. Maar niet alleen voor mij, ook voor TMF! Het programma zal anders dan andere jaren worden en met de komst van de Borsato-Award hopen zowel TMF als ik nieuw talent een extra zetje in de rug te kunnen geven.

TMF vond het tevens een mooie gelegenheid om een uitgebreid interview met me te doen. Niet een paar quote’s voor en na het uitreiken van een Award, maar echt even uitgebreid mijn carrière doorlopen.

Het werd een gezellig en ontspannen gesprek. Ik kon merken dat Nikkie en Valerio zich goed hadden voorbereid, alle aspecten van mijn carrière kwamen aan bod. We spraken over Italië, de Soundmixshow, mijn debuutalbum en het ontstaan van bepaalde liedjes. Kortom mijn hele carrière werd even doorgesproken en uiteraard kwam ook War Child aan bod. 

Wil je het zelf zien en horen? Dat kan! 

Het TMF Marco Borsato Interview staat uiteraard online, kijk hier maar eens!

Zaterdag zal ik zelf de Borsato-award uitreiken aan één van de vier door TMF en mij genomineerden acts. Ik wil dan ook graag nog even van de gelegenheid gebruik maken om Dennis, Roel van Velzen, Nick & Simon en Stevie Ann héél veel succes te wensen! Ik ben blij dat ik de uiteindelijke winnaar niet zelf hoef te kiezen, dat mag het publiek doen. Zet ‘m op jongens, jullie zijn stuk voor stuk kanjers!

Zaterdag dus allemaal kijken, de TMF-awards 2007, live op TMF!

Groeten,

Marco