Het Vergeten Kind

20 January 2017

Het Vergeten Kind

Zoals jullie weten draag ik kinderen, in het bijzonder kinderen die het moeilijk hebben, een warm hart toe. Niet voor niets ben ik al negentien jaar ambassadeur van War Child. Ieder kind verdient het om in een veilige en stabiele thuisomgeving op te kunnen groeien, waar liefde is en aandacht waardoor ze zich evenwichtig kunnen ontwikkelen. Helaas is er ook in Nederland nog altijd een grote groep kinderen, die in een kwetsbare thuissituatie of noodgedwongen in opvangcentra opgroeien. Kinderen die in aanraking komen met huiselijk geweld, mishandeling, verwaarlozing of noodgedwongen deze situatie zijn ontvlucht. Deze kinderen zijn vaak sociaal uitgesloten en kunnen daarom niet meedoen in de maatschappij zoals ze dat zouden willen. Omdat alle kinderen een veilige plek en deskundige begeleiding om hun traumatische ervaringen te kunnen verwerken verdienen, zet stichting ‘Het Vergeten Kind’ zich in voor tienduizenden kinderen tussen de 0 en 18 jaar die door een onveilige of onstabiele thuissituatie een moeilijke kindertijd meemaken in Nederland. De hulp die wel aan de volwassenen wordt geboden voor een goede start om een nieuw leven op te kunnen bouwen, is juist ook voor deze kinderen hard nodig. Veel van deze kinderen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben en verdienen, dat vindt ‘Het Vergeten Kind’ onacceptabel.
 
Misschien kunnen jullie je nog herinneren hoe vorig jaar het Nederlandse straatbeeld wekenlang werd gekleurd door vrolijke geel-roze Hartenhuisjes? Deze post-it campagne van Stichting ‘Het Vergeten Kind’ moest alle Nederlanders eraan helpen herinneren de ‘vergeten kinderen’ juist niet te vergeten.

Ook dit jaar is het Hartenhuis weer in heel Nederland te zien. Op maandag 16 januari is namelijk de landelijke campagne weer gestart en deze loopt door tot 4 februari. Van zondag 29 januari tot en met zaterdag 4 februari, is de week van ‘Het Vergeten Kind’ en in deze week organiseert de stiching allerlei activiteiten door het hele land.
De stichting vraagt Nederlanders hun hart te openen en mee te doen aan de petitie met als doel 35.000 handtekeningen voor alle kinderen die noodgedwongen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang terecht komen.
 
Ik heb mijn handtekening al gezet, draag ook jij net als ik deze kinderen een warm hart toe?
Laat je hart spreken en doe mee op hetvergetenkind.nl 


Groetjes,


Marco