Het weer werd U aangeboden door…

28 March 2011

Het weer werd U aangeboden door…

In het kader van de speciale actieweek van Radio538 in samenwerking met War Child worden er in het hele land allerlei stunts bedacht om geld in te zamelen en hiermee zoveel kinderen in oorlogsgebieden te kunnen helpen.

Uiteraard had ook ik een stunt bedacht en besloot met RTL4-weervrouw Helga van Leur voor één keertje van baan te gaan ruilen. In ruil voor 10.000 smsjes zou ik voor deze keer haar plek voor de weerkaart overnemen. Helga daarentegen zal op 29 maart mijn liedje De Speeltuin op Radio 538 ten gehore gaan brengen, iets dat ik heel gedurfd vindt! Afgelopen vrijdag was het dan zover en was ik voor één keer de weerman bij RTL4! Oorlog en kinderen gaan niet samen, nooit. Dankzij jullie hulp, jullie hebben immers er voor gezorgd dat deze 10.000 smsjes (en nog meer ook!) verzonden werden, zal door deze actie voor een aantal kinderen de zon weer gaan schijnen en dat is meer dan fantastisch.

Samen met Helga heb ik me heel goed voorbereid op het presenteren van het weer want het is natuurlijk wel een serieuze aangelegenheid, ik wilde dat ook echt goed doen. Het weer presenteren dat gaat niet zomaar, dat moet je je ook echt eigen maken, je moet begrijpen wat je vertelt. Helga heeft me enorm goed geholpen met het oefenen en zij heeft vanzelfsprekend ook het voorbereidende werk gedaan want een echte weersvoorspelling, dat krijg ik natuurlijk niet voor elkaar. Niet dat ik hier nooit in geoefend heb hoor. Als je regelmatig naar mijn liedjes luistert dan kom je toch aardig wat ‘weersvoorspellingen’ tegen. Denk maar eens aan “Zon of regen, wind mee of tegen…” (Schouder aan Schouder), “Zij is de zon en de maan voor mij…”(Zij) of “Kom als de wind die je voelt en de regen…” (Afscheid Nemen Bestaat Niet).

Uiteraard was die kennis nét niet voldoende om voor jullie een goed weerbeeld te kunnen schetsen, haha, dus die credits gaan allemaal naar mijn collega voor een dag, Helga van Leur.

Wat me eigenlijk verbaasde is dat ik ook daadwerkelijk voor een hele grote weerkaart kwam te staan. Ik had altijd het idee dat deze weerkaart niet echt zichtbaar was voor de weerman of -vrouw en dat deze later via de computer werd toegevoegd. Niets is minder waar en het is wel even anders als je ervoor staat en je ineens een groot hogedrukgebied naast je elleboog ontwaart.

Ik vond het een ontzettend leuke stunt om te doen en aan de kijkcijfers te zien hebben er wel heel veel mensen gekeken naar mijn verrichtingen als weerman. Anderhalf miljoen kijkers, dat is maar liefst 50 keer een vol GelreDome!

Uiteraard ben ik ook heel erg benieuwd hoe Helga het morgen gaat doen maar ik heb haar al gehoord en ik moet zeggen, petje af!

 

Groetjes,

Marco