Ik ben je zat!

28 June 2004

Ik ben je zat!

Als je naar mijn shows in Antwerpen of de Kuip bent geweest, en zeker ook als je regelmatig op deze site kijkt, ben je inmiddels op de hoogte van het nieuwe raptalent van Nederland: Ali B. Hij is 22 jaar, ontzettend sympathiek en inmiddels echt een vriendje van me. En nu heeft hij een single uit: ‘Ik ben je zat’!

Ali B., voluit Ali Bouali, is opgegroeid in Amsterdam Oost waar hij de gevoelens en gedachten van jongeren uit zijn buurt met rake raps en treffende grappen wist te vertolken. 

Afgelopen jaar is de carrière van Ali B in een stroomversnel-ling geraakt. Door zijn open persoonlijkheid en prettig directe taalgebruik is hij inmiddels uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste en populairste rappers. 

Vanaf 2003 heeft de carrière van Ali B. een rap tempo aangenomen. Zijn videoclips zijn veelvuldig te zien bij de muziekzenders en ook het album ‘Ali B vertelt het leven van de straat’ gaat als een trein. Als hoogtepunt van zijn carrière was hij een van de gastartiesten tijdens de ‘Zien tour’ in het sportpaleis en de Kuip. Samen met Marco B heeft hij het nummer ‘Nooit meer een morgen’ omgetoverd in het rapduet ‘Wat zou je doen’. 

De nieuwe single van Ali B heet – ’Ik ben je zat’. Op dit nummer zingt het 17 jarige R&B talent ‘Brace’ het refrein. Het gaat over een jonge dame die Ali behoorlijk aan het lijntje houdt. Ali is het zat en wijst haar de deur. Met dit nummer toont Ali dat er ook vrouwen zijn die van twee walletjes eten en niet altijd alleen maar de mannen. 

De single is op 25 binnengekomen in de top 100 en verkrijgbaar in de betere platenzaken in heel Nederland. 

Ali heeft me ondertussen toegezegd tijdens het Friends for War Child concert op 28 oktober in Ahoy’ opnieuw met mij het duet ‘Als er nooit meer een morgen/Wat zou je doen’ ten gehore te brengen. En inmiddels kennen jullie de tekst dan natuurlijk allemaal al… 

Ik heb zelf de single ‘Ik ben je zat’ inmiddels in huis en ik was aangenaam verrast! En Ali B. kan best wat steun van jullie gebruiken jongens, dus spurt naar de winkel en haal snel je eigen exemplaar in huis! 

We rekenen op jullie! 

Groetjes, 

Marco