Jij&Ik voor War Child

15 June 2017

Jij&Ik voor War Child

Alweer 19 jaar geleden ben ik gevraagd om ambassadeur te worden voor War Child en na al die jaren kun je begrijpen dat War Child diep in mijn hart zit. Ik grijp dan ook vele gelegenheden aan om aandacht te vragen voor War Child. Dit doe ik tijdens mijn concerten, maar ook in bijvoorbeeld een interview. Gisteravond mocht ik dit live op televisie doen, tijdens de uitzending van ‘Jij&Ik’ voor War Child op NPO1, die ik samen met Tooske Ragas presenteerde.In dit programma stond de bijzondere band tussen ouder en kind centraal doormiddel van muziek. Samen zingen met je kind is zo bijzonder! In de afgelopen weken waren Ashley en Patrick, Stella en David, Teun en Willem, Esmee en Sander, Janae en Jennifer en Kayla en Sonja geselecteerd om te mogen stralen op het podium van ‘Jij&Ik’. Ook dit jaar mocht ik deze geweldige boodschap overbrengen aan de deelnemers en dat ik daar wel heel leuke manieren voor had heb je in de afgelopen weken kunnen volgen in de filmpjes die War Child met jullie heeft gedeeld. Zo was ik bijvoorbeeld verkleed als bakker en overviel ik Janea en Jennifer in de bakkerij terwijl ze dachten dat ze een taart kwamen ophalen. In de weken die volgden op de bekendmaking zijn de zes ouder-en kind koppels, tijdens masterclasses door Angela Groothuizen, Victor Reinier en Shaker, klaargestoomd voor de live show. 

De avond ging meteen goed van start met het prachtige ‘Human’ van Rag’n Bone Man gezongen door de zes jonge talenten met hun vader of moeder en Angela Groothuizen. En man, man, wat waren ze goed! Je kon goed merken dat ze de tips van de professionals goed ter harte hebben genomen. Het publiek was enthousiast en de toon was gezet. De optredens werden afgewisseld met filmpjes waarmee aandacht werd gevraagd voor War Child. Shaker is daarvoor bij een vluchtelingenkamp in Oeganda geweest, Victor heeft een asielzoekerscentrum, waar War Child actief is, in Nederland bezocht en Angela heeft samen met haar dochter Lola een reis gemaakt naar Libanon om daar met eigen ogen te zien wat War Child doet voor oorlogskinderen. Die beelden blijven indrukwekkend en heftig om te zien, dat kon je ook merken aan het publiek, dat op die momenten muisstil was. Ook waren er ook optredens van Fais & Michaela. Michaela die een prachtige ballet uitvoering deed terwijl Fais zijn nummer ‘Used To Have It All’ deed en Racoon schitterde met het nummer ‘Motherfather’. Van beide optredens zag ik dat het publiek behoorlijk onder de indruk was!

Aan het einde van de avond werd het nog even heel spannend, want het laatste optreden werd door middel van de staande ovaties van het stempubliek beoordeeld en daarmee werd dus ook het winnende koppel bekend gemaakt. Stella en David zaten al bijna de hele avond op het meest bijzondere plekje in de zaal, namelijk de hotseats, maar Kayla en Sonja konden hen nog van hun troon stoten. Met maar een klein verschil aan stemmen werden uiteindelijk Stella en David uitgeroepen tot de winnaars van ‘Jij&Ik’. 
Deze avond heeft ook een geweldig aantal friends opgeleverd, waarmee we 4378 kinderen kunnen helpen. 

Heb je het programma gemist dan kun je dat via deze link terug zien.
Jij bent toch ook al Friend for War Child?

Groetjes,

Marco