Jij&Ik voor War Child!

23 November 2018

Jij&Ik voor War Child!

Twintig jaar geleden ben ik ambassadeur voor War Child geworden en na al die jaren is War Child diep verankerd in mij. Alle gelegenheden, die zich voordoen om aandacht te vragen voor War Child, grijp ik aan. Tijdens mijn concerten, met mijn reizen, tijdens diverse interviews, daar waar mogelijk stap ik op de zeepkist en vertel wat War Child allemaal doet. Zo klom ik woensdagavond ook op de zeepkist, die centraal stond tijdens de live uitzending van ‘Jij&Ik’ voor War Child op NPO1. Net als voorgaande jaren mocht ik dit programma samen met Tooske Ragas presenteren, en wat ben ik trots op de vier ouder-kindkoppels, die hebben laten zien hoe belangrijk de band tussen ouder en kind is. Dit werd deze avond door middel van muziek benadrukt door deze koppels, samen zingen met je kind is zo bijzonder!
 


In de afgelopen weken waren Luc & Jeroen, Quincy & Larry, Ceder & Denyse en Wieke & Menno door Babette Labeij en mij, uit bijna honderd inzendingen, geselecteerd om te mogen stralen op het podium van ‘Jij&Ik’. Ik mocht deze geweldige boodschap overbrengen aan de deelnemers, en dat ik daar wel heel leuke manieren voor had was in de uitzending te zien, haha. Zo kroop ik in de huid van een vuilnisman, een kok, een dierenarts en in mijn geliefde Alkmaar had ik zelfs een berepak aangetrokken.
De avond werd geopend door de vier ouder-kindkoppels met het lied ‘What About Us’ en ging daarmee meteen goed van start.
Daarna heette ik samen met Tooske iedereen welkom en mocht ik live op het podium de eerste beller te woord staan.

Tijdens deze avond mocht elk koppel twee nummers ten gehore brengen. Deze optredens werden onder andere afgewisseld met beelden van mijn reizen voor War Child. Zo keerde ik terug naar Filip en Iris in Oeganda, die ik jaren geleden had ontmoet en die dankzij de programma’s van War Child er nu goed voorstaan. Fantastisch om met eigen ogen te zien welk goed werk War Child doet. Die verhalen blijven indrukwekkend om te horen, maar deze verhalen moeten we blijven delen, want elk kind dat we kunnen helpen is er weer één meer. Tijdens deze filmpjes kon je merken dat iedereen onder de indruk was, want het was muisstil in de zaal. 


Yosina zong met Trijntje een prachtige uitvoering van ‘Ken Je Mij’. Zo indrukwekkend mooi, dat je een speld kon horen vallen in de zaal. En wat was ik blij om mijn oud-kandidate en winnareres van The Voice Kids te zien stralen op het podium. Douwe Bob zong ‘Shine’ en dat is wat we ieder kind gunnen, dat ze mogen ‘shinen’, er mogen zijn. Ook Frank Lammers klom op de zeepkist en las een brief voor namens Melad.
Melad is één van de vele veldmedewerkers en zelf een Palestijnse vluchteling. Hij woont in één van de 12 vluchtelingenkampen in Libanon en werkt al jaren voor War Child. 
 
Nadat de kijkers, thuis en ook in het publiek, gestemd hadden was het tijd voor de ontknoping en werd het winnende ouder-kind koppel bekend gemaakt. Luc en zijn vader Jeroen kregen de meeste stemmen en zij mogen zich dan ook de winnaar van deze mooie speciale avond noemen. Gefeliciteerd, mannen!

De teller van nieuwe Friends voor War Child stond bij het einde van het programma op 17.942, een ontzettend mooi aantal. Maar daarna is de teller gewoon blijven doorlopen tot 22.187 en loopt nu nog steeds op, geweldig!
Dankzij jullie kunnen we meer dan 22.000 extra kinderen een toekomst geven. Dank, dank jullie wel.

Samen halen we de oorlog uit het kind.

Heb je het programma gemist dan kun je dat via deze link terug zien.
Friend for War Child, dat ben jij toch ook? 


Groetjes,

Marco