Jij&ik!

13 July 2016

Jij&ik!

Na ruim 18 jaar ambassadeurschap voor War Child mag wel duidelijk zijn dat War Child me niet zomaar na aan het hart ligt maar zelfs verweven is in mijn DNA. Al heel vaak heb ik met jullie gedeeld hoe belangrijk War Child voor mij is en hoe ontzettend blij ik iedere keer weer ben met de resultaten die War Child met het werk dat ze doen behaalt.

Er zijn veel gelegenheden die ik aangrijp om aandacht te vragen voor War Child. De ene keer in een interview, de andere keer door het in ontvangst nemen van een cheque of op een bijeenkomst voor War Child, via mijn site en af en toe mag ik iets heel groots en bijzonders doen zoals dat was op woensdag 29 juni door middel van de tv-avond ‘Jij&Ik’. In deze uitzending stond de bijzondere band tussen ouders en kinderen centraal en muziek was daarvoor het middel. Uiteraard ligt me dat na aan het hart en als vader van een zeer muzikale dochter kon ik me ook heel goed in dit thema vinden. Samen met Tooske Ragas mocht ik, net als vorig jaar, dit programma presenteren en wat een bijzonder mooie en muzikale avond was dit! Met mijn dochter Jada zong ik tijdens de opening ons duet ‘Samen Voor Altijd’ en acht ouder- en kindkoppels droegen daar fantastisch aan bij. Daarmee was de avond goed van start gegaan, want wat een talentvolle koppels waren dat! Erika en Jozef, Bogus en Pieter, Dewi en Elisa, Ilse en Steffen, Farah en Ben, Kim en Mabel, Lysianne en Saar en tot slot Yosina en Decky werden onder andere door Jada en mij geselecteerd uit tientallen inzendingen op YouTube. Ik mocht hen allemaal, op soms hilarische wijze, verrassen met hun deelname en sprak daarvoor zelfs voor één keer in een ander dialect, terwijl ik undercover als automonteur onder een auto lag te sleutelen, haha. De koppels deden hun uiterste best en stonden tijdens hun duetten te stralen op het podium. Ik ken het gevoel van samen met mijn eigen dochter muziek maken uiteraard, net zoals ik dat als jongetje met mijn eigen vader deed maar het is fantastisch dat gevoel ook bij deze koppels terug te zien. 

De optredens werden afgewisseld met filmpjes waarmee aandacht werd gevraagd voor War Child. Die beelden blijven heftig om te zien en het was op zulke momenten dan ook muisstil in de zaal.
Ook Matt Simons, die hiervoor speciaal uit Amerika was gekomen, en Esmee Denters maakten hun opwachting en zongen respectievelijk ‘Catch and Release’ en ‘Imagine’. Geweldig!

Aan het einde van de avond werd het nog even flink spannend want door middel van de staande ovaties van het stempubliek zou het winnende koppel bekend gemaakt worden. Een gelijke stand tussen Jozef en Erika en Lysianne en Saar zorgde ervoor dat de uiteindelijke beslissing van de vakjury moest komen. Uiteindelijk heeft Babette Labeij haar veto uitgesproken en werden Jozef en Erika uitgeroepen tot winnaars. 

Wie ook tot de winnaars horen zijn de maar liefst 5879 kinderen die geholpen worden door de extra friends die War Child er op deze avond bij heeft gekregen!
Elke kind dat geholpen wordt is er één met een beter toekomstperspectief en ik ben er dan ook ongelooflijk blij mee! Dank jullie wel!

Heb je het programma gemist dan kun je dat via deze link terug zien.

Friends for War Child, dat zijn Jij&Ik toch ook?

Groetjes,

Marco