Jip is in Oeganda voor War Child

18 April 2013

Jip is in Oeganda voor War Child

In 2007 was Jip Maathuis nog maar 10 jaar toen hij zich bedacht dat hij War Child wilde gaan helpen door het verkopen van chocoladeletters in de tijd voor Sinterklaas. Jip zijn streven was het verkopen van 500 chocoladeletters, het werden er meer dan 10.000 met een opbrengst van meer dan 18.000 euro!
 

Sinds 2007 heeft Jip zijn actie herhaald en met een ongekend succes, afgelopen jaar haalde hij maar liefst 37.761 euro op voor War Child. Hoe fantastisch is het wanneer een jongen van 15 jaar zoiets groots weet te bewerkstelligen? Zijn chocoladeletters verkoopt hij via zijn eigen site, http://www.jipsgoededoelen.nl/.

Het bijzondere aan Jip is dat hij niet wil laten bij alleen het verkopen van chocoladeletters, hij wil zich daadwerkelijk inzetten voor War Child en de kinderen waar het allemaal om draait.

Afgelopen zondag stapte Jip dan ook samen met zijn vader en Iris, medewerkster van War Child, op het vliegtuig naar Oeganda. Jip ziet nu met eigen ogen hoe belangrijk de projecten van War Child zijn, hoe veel deze projecten betekenen voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van heel veel kinderen in deze gebieden.
Jip is van ongeveer dezelfde leeftijd als veel van deze kinderen maar ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij voor deze kinderen het verschil en dat bewonder ik enorm in hem.

Via Jip zijn Facebookpagina kun je hem volgen op zijn reis door Oeganda. Zo kun je zien hoe hij kind is met deze kinderen, met ze voetbalt en speelt maar kun je ook lezen hoe hij deze reis zelf beleeft. Jip bezoekt diverse projecten waaronder het project Building Skills; Changing futures. Bij dit project wordt de kinderen een opleiding geboden zodat zij een vak kunnen leren als kapper, metselaar, loodgieter of elektricien. Jip kun je volgen via: www.facebook.com/jip.maathuis.

Ik ben heel trots op Jip en volg hem graag!

Groetjes,

Marco