Kinderen van de Wereld!

11 November 2008

Kinderen van de Wereld!

Het lot van kinderen in oorlogsgebieden gaat mij enorm aan het hart. Ik treed daarom al jaren op als ambassadeur van WarChild. Gelukkig zijn er ook andere mensen die zich het lot van kinderen aantrekken. Paul van Vliet is zo’n persoon. Hij is ambassadeur van Unicef en heeft in die rol al veel betekent voor kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Dat we ons allebei inzetten voor het lot van kinderen schept natuurlijk een band.

Paul verwoordt dat ook heel mooi: “Wij zetten ons allebei in voor kinderen en hebben samen één doel voor ogen; het leven van kinderen verbeteren. Het gaat niet om Unicef-kinderen of Warchild-kinderen, het gaat om álle kinderen.” En zo voel ik dat ook!

Donderdag 13 november 2008 was ik in de Bijenkorf om van Paul het eerste exemplaar van het door hem bedachte boek ‘Kinderen van de Wereld’ overhandigd te krijgen. Ik voel mij buitengewoon vereerd dat Paul mij hiervoor heeft uitgekozen.

In het boek legt Paul veertig bekende schrijvers en theatermakers foto’s van kinderen van over de hele wereld voor, met vragen als: “Wat gaat er door je heen als je naar de foto kijkt en kun je dat opschrijven?”  

Trijntje Oosterhuis, Edwin Evers, Jörgen Raymann, en vele anderen hebben meegewerkt. De opbrengst van het boek zal naar Unicef projecten over de hele wereld gaan.

Reden genoeg het boek te kopen!

Groeten,

Marco

P.S. Koop vandaag nog ‘Kinderen van de Wereld’, bijvoorbeeld via de webshop van UNICEF!