Kom naar Kamp Kufa!

07 June 2008

Kom naar Kamp Kufa!

Het is inmiddels wel bekend dat War Child door mijn aderen stroomt.  War Child is een nieuwe campagne gestart die ik uiteraard ook op deze website wil laten zien. Het thema is kindsoldaten, en je begrijpt, na drie maanden filmen in Afrika waarbij we de problematiek van kindsoldaten ook niet schuwden, wil ik me daar graag hard voor maken.

Op veel plekken op deze aardbol worden nog steeds kindsoldaten opgeleid om onmenselijke taken te volbrengen. Mijn maag keert om als ik daar aan denk, maar helaas is het nog steeds de realiteit.

De vakantietijd komt er weer aan, dat houdt in dat vele mensen weer voor een aantal weken hun spullen bij elkaar rapen, het vliegtuig instappen, een flink eind met de auto gaan rijden of via de bus of trein hun vakantiebestemming bereiken. Ik doe er zelf ook aan mee, maar toch wil ik jullie er op wijzen dat het niet overal zo gaat…

Er is een voorlichtende campagne gestart: Geef je kind op voor Kamp Kufa, een avontuurlijk kamp voor kinderen en jongeren. Ze leren er schieten, granaten gooien en door een mijnenveld lopen.

Je ziet alles over dit avontuurlijke kamp op de bijbehorende website: http://www.kampkufa.nl

Heb je gekeken? Dan vond je het vermoedelijk schokkend om te zien. Bange kinderen die met mijnen geconfronteerd worden. Kinderen die leren schieten, schieten om te doden. Kinderen die twee of drie lepels met gekookte rijst per dag eten.

Kamp Kufa bestaat niet. Maar kampen zoáls Kamp Kufa bestaan overal ter wereld. Elke dag worden kinderen getraind voor de oorlog, om er te vechten en er te sterven. Op dit moment worden ongeveer 250.000 kinderen gebruikt als soldaten! Twee-honderd-vijftig-duizend!!!

Hier zouden we zoiets natuurlijk nooit toestaan. Het komt niet in ons op, van zoiets kan geen sprake zijn. Dus, dat vragen we ons bij War Child af, waarom laten we het daar wél toe?

Deze actie heeft drie doelen. Als eerste willen we aan deze actie zoveel mogelijk bekendheid geven en wordt er gevraagd om het zoveel mogelijk te verspreiden. Het tweede doel is om mensen te prikkelen om te doneren. Het is écht nodig! En het laatste en belangrijkste doel is natuurlijk veel nieuwe Friends erbij krijgen.

Al voor 5 euro per maand kan je Friend worden. Zo bied je structureel hulp aan een fantastische organisatie die iedere euro ook daadwerkelijk steekt in datgene wat het meest nodig is… Kinderen helpen! Natuurlijk kan ik niet in andermans portemonnee kijken, maar wat is nou vijf euro! Kom op, kijk op www.warchild.nl  en word Friend! Niet voor mij, maar voor die vele, vele kinderen die geholpen moeten worden.

Ik reken op jullie!

Groetjes,

Marco