Leontine naar India!

03 April 2005

Leontine naar India!

Ik ben al het hele weekend lekker aan het huisvaderen, en zal dat de komende week ook nog veel blijven doen. Leontine is namelijk voor het maandblad Kinderen met Stichting Memisa naar India vertrokken, om een aantal Moeder-Kind projecten te bezoeken. De kindersterfte is in India nog altijd veel te hoog, en met het bieden van o.a. vaccinaties, hygiëne en goede voorlichting probeert Memisa deze cijfers terug te dringen…

Ook Leontine wordt uiteraard enorm geraakt door kinderleed, waar ook ter wereld, en vervult haar sociale plicht zonder aarzelen. Toen Memisa haar benaderde voor deze reis, waarvan uitgebreid verslag wordt gedaan in het september nummer van Kinderen, (waarin Leontine dan voor één keer hoofdredactrice is), twijfelde ze geen moment. 

Eerder bezocht ze voor de Postcode Loterij Kenia, waar ze enkele projecten bezocht van Amref. Je kan hier lezen hoe ze dat ervaren heeft.

Hoewel ze zich realiseert hoe zwaar deze reis naar India zal zijn, verheugde ze zich er ook erg op.

Ik heb met mijn reizen voor War Child hetzelfde. Het is emotioneel enorm zwaar, maar het is fijn om verschil te kunnen maken, je samen in te zetten voor de kinderen die het zo hard nodig hebben.

Leontine zal vol verhalen thuiskomen, en tot die tijd zijn de kids en ik op elkaar aangewezen. Maar om eerlijk te zijn is dat in deze periode van een tour voorbereiden, best even lekker! Een kapotte knie of een speentje dat zoek is, zijn dan opeens de grootste problemen die je op moet lossen. Heerlijk!

Hoewel er naast een redactrice van Kinderen en een medewerker van Memisa, een fotograaf meegaat, zal ook Nathalie Thielen met Leontine meereizen. Aangezien zij eindredactrice van deze site is, durf ik de hoop uit te spreken dat we deze week een aktueel verslag van Leontine met een paar fotootjes online kunnen verwachten…

Groetjes,

Marco.