Lucas wint The Voice Kids!!

10 April 2015

Lucas wint The Voice Kids!!

Aan het begin van de zomer van 2014 startten we met de Blind Auditions van The Voice Kids en wat kon ik een geweldige talentjes aan mijn Team Borsato toevoegen. 15 kids zaten er in mijn Team en hieruit bleven na The Battles slechts twee kandidaten over, Robin en Redouan. The Battles zijn niet mijn favoriete onderdeel tijdens het programma. Hoewel ik vaak vind dat de kinderen het super doen tijdens deze Battles en elkaar naar grotere hoogten stuwen vind ik de keuzemomenten vaak erg moeilijk. Maar ook dat hoort bij dit programma en als coach moet je natuurlijk ook lastige keuzes kunnen maken.Vanavond was dan de finale van The Voice Kids en zo betraden we met nog maar 6 kandidaten, 2 per team, het podium. Nick & Simon hadden Lucas en Robine nog in de race, Angela stond er vanavond met Joy en Numidia en ik uiteraard met Robin en Redouan. 

Voorafgaand aan zo’n finale is er altijd nog een hoop werk te verzetten. Niet alleen wordt er erg veel gerepeteerd met onder andere zangcoach Babette Labeij maar er worden bijvoorbeeld ook de instarts, de tussenfilmpjes zogezegd, opgenomen. Die kosten vaak een hele dag filmen op verschillende locaties maar deze dag was wel erg leuk omdat we alledrie onze eigen voorkeur hadden mogen uitspreken. Zo koos Robin voor een kuuroord, Redouan voor een kickboxschool en ik? Ik koos uiteraard voor zingen! Als verrassing kwam Glennis Grace Robin en Redouan overvallen. Dat ze uitermate verbaasd waren was wel aan hun gezichten af te lezen, haha, geweldig!
Vanavond was het resultaat van het harde werken van Robin en Redouan te zien en die combinatie met Glennis Grace was natuurlijk geweldig. Wat is Glennis toch een fantastisch zangeres!!Hoewel ik wist dat ik al redelijk snel een kandidaat zou verliezen deed het toch een beetje zeer toen Redouan het podium moest verlaten. Redouan zingt fantastisch, is bescheiden, een tikkeltje verlegen ook, een echt podiumdier, maar Robin bleek sterker. Robin was dan ook mijn finalekandidate van deze avond. Het was mijn vierde seizoen als coach en met eerdere winnaars Laura van Kaam en Ayoub Maach in de zaal was ik klaar voor het spektakel!
Laura van Kaam trad op, ze is inmiddels junior Ambassadeur van War Child en de opbrengst van haar single Running With Clouds gaat dan ook volledig naar War Child. Trots op je wijffie!
Ook de winnaressen van The Voice of Holland 2014, namelijk O’G3NE traden op met hun song Cold.De zenuwslopende uitslag was voor de kandidaten bijna teveel, maar toen was daar het verlossende woord.
Winnaar van The Voice Kids 2015 is Lucas uit Team Nick en Simon!

Dat finalisten uit The Voice Kids het ver kunnen schoppen, dat bewijzen onder andere Vajèn van den Bosch (Team Borsato, seizoen 1) en Laura van Kaam (winnares seizoen 2) wel. Van beiden hoor je nog steeds heel veel. Ik hoop dat Lucas zich in dat rijtje mag scharen want hoewel zijn stembreuk nu volop bezig is en zijn stem bijna dagelijks nog zakt, heeft hij een bijzonder geluid en veel charisma. Ik hoop nog veel van hem te horen! Extra leuk is het voor Nick en Simon die al zo vaak net naast het net visten ondanks dat ze altijd wel sterke kandidaten hadden. Het is ze meer dan gegund! We hebben dan ook een lekker wijntje samen gedronken aansluitend!

Wat Robin en Redouan hierna ook zullen gaan doen, ik hoop dat het iets met zingen is. Ik denk dat ze beiden potentie hebben! Hetzelfde geldt natuurlijk voor Lucas, ik hoop dat als zijn stem klaar is met zakken, hij dat nieuwe instrument met hernieuwde liefde zal bespelen!Groetjes,

Marco