Made in Arnhem!

29 January 2007

Made in Arnhem!

Een bijzondere prijs, dat is de Made in Arnhem Bokaal die ik vandaag uit handen van de gemeente Arnhem mocht ontvangen! Het was de eerste keer dat deze prijs werd uitgereikt. Hij is in het leven geroepen door Regionaal Bureau voor Toerisme KAN, de gemeente Arnhem en De Gelderlander en wordt uitgereikt aan de persoon, bedrijf of instelling die Arnhem breed in de schijnwerpers heeft gezet. Maar liefst 7760 Arnhemmers besloten dat ik deze prachtige onderscheiding mee mocht nemen!

Het was niet de eerste keer dat ik een grote concertreeks deed. Het was wél de eerste keer dat ik me zo ontzettend welkom voelde! Heel Arnhem stond in het teken van de concerten! Ik zag winkels met rode etalages, ik zag rekken met uitsluitend rode kleding. De rode accesoires waren niet aan te slepen. Er waren Marco-menuutjes te bestellen, waarbij rekening werd gehouden met de tijden waarop de concertgangers richting Gelredome wilden. Er waren Luca-sorbets te koop, Pasta di Leontine, Borsato-soep, er waren Borsato afterparty’s.

Er hingen ontelbare War Child vlaggen in de stad. Arnhem omarmde War Child zo intens dat het me echt raakte. Het parkeerbeleid en de pendelbussen leverde nergens chaos of problemen op, ik kreeg elke dag opnieuw fantastische berichten hierover!

Ik zag winkels waar een grote collectebus stond, en voor iedere klant die zijn toegangskaartje voor Symphonica in Rosso kon laten zien deed het personeel een euro voor War Child in de bus! Fantastisch initiatief! De hele stad ademde Symphonica in Rosso uit!

Er zijn in oktober en november 2006 ruim 320.000 mensen naar Arnhem gereisd. Eén op de vijftig Nederlanders is naar Arnhem gereisd om een van de concerten bij te wonen! De horeca, de middenstand en de Arnhemmers zelf, hadden mijn publiek eigenlijk langer vast dan ik. En dan kan ik wel mijn stinkende best doen op dat podium, als ze in de stad een nare tijd hebben, nergens kunnen eten of lekker kunnen winkelen, als parkeren een drama is, is de algehele ervaring toch niet zo enthousiast als we zouden willen.

Arnhem heeft het fantastisch opgepakt! Er is geen onvertogen woord gevallen! Ik ben ongelofelijk onder de indruk van de hele regio. Jullie hebben mijn fans vertroeteld en verwend, waardoor ik uitsluitend blije en uitgelaten mensen heb mogen trakteren op mijn show. Arnhem mag een voorbeeld genoemd worden en ik weet heel zeker dat het niet mijn laatste concert hier geweest is!

 Zoals ik al eerder zei, Symphonica in Rosso is voor mij een droom gebleken.

Ik ben ontzettend blij en trots dat Arnhem onderdeel van die droom wilde zijn.

Dat Arnhem net zo blij met mij is, als ik met Arnhem, blijkt wel uit het feit dat ik de Made in Arnhem Bokaal hem mogen ontvangen vandaag. Ik ben er buitengewoon trots op en ik verzeker jullie dat hij een prominente plek zal krijgen!

 

DANK JULLIE WEL!

Groet,

Marco.