Meesterwerk geveild!

24 August 2006

Meesterwerk geveild!

Herkennen jullie hem nog? Het schilderij vol zonnebloemen welke ik in 2004 schilderde in Villa Felderhof? Ik was samen met Wendy van Dijk te gast bij Rik Felderhof wat een aantal heel bijzondere dagen werden. Alles mocht en niets moest, dat was wel de strekking van de dagen bij Rik. Ik heb gevaren en mocht waterskiën, we hebben veel gegeten, gelachen, en vooral eindeloos gepraat over alles wat maar in ons op kwam.

Op een gegeven moment zijn we gaan schilderen. Het was heel erg leuk om te doen, al moet ik bekennen dat ik helemaal niet kan schilderen… Het begon boven verwachting goed toen ik aan mijn zonnebloemen startte, maar op een gegeven moment hanteerde ik de rode kwast en dat had ik beter niet kunnen doen geloof ik, ha ha ha.

Het eindresultaat was… nou ja, heel bijzonder! Een ander woord heb ik er niet voor!

Dit schilderij werd samen met de schilderijen die in de afgelopen tien jaar door Bekende Nederlanders in Villa Felderhof aan de Côte d’Azur zijn vervaardigd, geschonken aan de Stichting Karibu. 

De Stichting Karibu geeft een welkom aan de armsten om hulp te ontvangen en geeft tegelijkertijd een welkom aan alle anderen om hulp te geven. Karibu ontstond nadat Irene en Marjan Tieberink te gast waren in het programma Villa Felderhof, waar ze vertelden over hun werk voor de armsten. Inmiddels heeft ‘Karibu’ o.a. een huis voor straatkinderen gerealiseerd en is de bouw van een lagere school voor meer dan 1.000 leerlingen voltooid.”

Begin dit jaar kon je lootjes kopen voor het schilderij van je keuze, waarbij iedereen maximaal 10 loten per schilderij kon aanschaffen. De opbrengsten gingen uiteraard geheel naar Karibu. Uiteindelijk hebben de schilderijen ruim 25.000 euro opgeleverd, heeft Cordaid dit verdubbeld en dankzij de vele bijdragen werd het eindbedrag maar liefst bijna 200.000 euro!

Ik vond het stiekem best leuk om te horen dat mijn zonnebloemen tot de meest populaire schilderijen behoorden waar dan ook heel veel lootjes voor zijn aangeschaft! 

Nog leuker vond ik het om te horen dat heel veel schilderijen wel een heel toepasselijke bestemming hebben gekregen. Uiteraard zijn de lootjes onder toezicht van een notaris getrokken, dat maakt het extra leuk dat ze op zo’n goede plek zijn gekomen!

Het schilderij van Erik Hulzebosch kwam bij de Burgemeester van Wierden terecht, die hem in het gemeentehuis heeft opgehangen, de dolfijnen van Laura Fygi zwemmen nu op Ameland, Gregor Bak zijn kunstwerk hangt nu bij zijn schoonmoeder te pronken en het werk van schrijfster Desanne van Brederode heeft een ereplekje bij de oudvoorzitter van de NCRV gekregen. Ook het schilderij van Angela Groothuizen kwam goed terecht, een kennis van haar is maar wat blij met het doek.

Ook mijn eigen schilderij kwam op een uitstekende plek terecht! Nathalie Thielen, eindredacteur van deze website en voorzitter van mijn fanclub kreeg begin deze zomer mijn meesterwerk thuisbezorgd! 

De zonnebloemen hangen nu in haar kantoor, als eindeloze inspiratiebron, ha ha ha! 

Gefeliciteerd Naat, je hebt een uniek werk gewonnen!

Groetjes,

Marco.