Michaela DePrince, nieuwe ambassadeur voor War Child!

03 February 2016

Michaela DePrince, nieuwe ambassadeur voor War Child!

Na een gezellige avond bij de 100% NL Awards, waar ik weer veel collega-artiesten heb kunnen spreken, had ik vandaag een bijeenkomst voor War Child. Al 18 jaar ben ik met hart en ziel ambassadeur voor War Child en inmiddels heb ik een aantal collega-ambassadeurs. Zo is Guus Meeuwis de musicalambassadeur voor War Child, televisiepresentatrice Jetske van den Elsen en Laura van Kaam zijn kidsambassadeurs. Daarnaast telt War Child veel ‘Famous Friends’ die War Child steunen en voor War Child in actie komen. 
De bijeenkomst van vandaag had een bijzonder tintje want vandaag zouden we bekend gaan maken wie er, naast mij, ook ambassadeur voor War Child zou worden. Mijn nieuwe collega-ambassadeur is de 21-jarige Sierra Leonees-Amerikaanse balletdanseres Michaela DePrince! Michaela danst bij het Nationale Ballet en War Child is ongelooflijk trots om Michaela als nieuwe ambassadeur te hebben.

Michaela: “Het is mijn doel om zoveel mogelijk oorlogskinderen over de hele wereld te kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik wat een oorlog met kinderen doet. Ik wil ze laten zien dat zij er niet alleen voor staan. In mijn leven heb ik gelukkig veel kansen gehad. Daarom wil ik nu graag anderen helpen door iets terug te geven.”  

Ik vind het geweldig dat Michaela ons hierbij gaat helpen. Met haar internationale status kunnen wij nog beter de urgentie van ons werk aan de rest van de wereld laten zien. Samen met haar wil ik iedereen overtuigen van de succesvolle aanpak van War Child.

Michaela groeide tijdens de burgeroorlog als wees op in Sierra Leone. Op haar vierde werd zij geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar DePrince. In Amerika begon Michaela aan haar veelbelovende balletcarrière. Op dit moment danst Michaela bij het Nationale Ballet. Michaela wil een rolmodel zijn voor (donkere) dansers en zou graag in de toekomst een dansschool openen in Sierra Leone. 

Samen met Michaela, de andere ambassadeurs en ‘Famous Friends’ zal ik aandacht blijven vragen voor het werk van War Child en de situatie van kinderen in de vele oorlogshaarden in ons land. Ik kijk ernaar uit met Michaela samen te werken!

Groetjes,

Marco