Mijn foto’s in de Linda.

19 April 2009

Mijn foto’s in de Linda.

Al eerder vertelde ik jullie over de indrukwekkende reis die ik met onder andere Minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en Willemijn Verloop en Mark Vogt van War Child naar Colombia maakte en waarbij we oa. verschillende projecten van War Child bezochten.

Deze reis maakte ik als ambassadeur voor War Child maar tevens als fotograaf. Fotograferen is niet alleen maar een hobby voor me maar inmiddels uitgegroeid tot een passie. Vaak ben ik degene die door de lens van de fotograaf gevangen wordt maar door juist zelf achter de lens te kruipen kan ik door middel van mijn foto’s andere mensen op de voorgrond plaatsen en juist de gezichten van de kindsoldaten laten zien. Kindsoldaten zijn kinderen met een voor- en een achternaam, een gezicht en een verhaal. Dit wilde ik jullie dan ook laten zien. Het zijn bijzondere portretten geworden die duidelijk laten zien dat we het hier eigenlijk over gewone kinderen hebben, ondanks hun verleden als kindsoldaat.

In de nieuwe Linda. die vanaf nu in de winkel ligt is een exclusief artikel gepubliceerd over deze kindsoldaten waarbij de tekst is geschreven door Minister Bert Koenders en de foto’s van mijn hand zijn. Het is een bijzonder artikel geworden dat ik jullie graag wil aanraden!

Ook zeker het vermelden waard is een artikel in Green2 dat nu ook in het winkel ligt. Green2 is de eerste groene glossy ter wereld en ook hierin is aandacht besteed aan onze reis naar Colombia. In deze glossy is een verslag verschenen met het dagboek van Willemijn Verloop van Warchild en een column van Minister Bert Koenders. Ook de foto’s die hierbij geplaatst zijn van mijn hand.

Verder staat mijn Leontine met een prachtig interview in de nieuwe Felderhof. In dit artikel vertelt zij niet alleen over haar jeugd en carrière maar ook over ons gezin en de reis die zij onlangs voor Cordaid Memisa naar Siera Leone maakte.

Tot slot wil ik ook nog jullie aandacht vragen voor Margriet nummer 19 die binnenkort verschijnt. In deze Margriet zal ook uitgebreid aandacht besteedt worden aan de reis van Leontine naar Siera Leone. Een artikel waarvan ik vind dat jullie dat zeker niet mogen missen!

Groetjes,

Marco.