Naar het Kabinet in Brussel!

13 January 2009

Naar het Kabinet in Brussel!

“Marco Borsato is al jaren ambassadeur voor War Child en stelt de problematiek van de ‘kindsoldaten’ aan de kaak. Het is bijzonder dat dit gegeven de rode draad vormt in de film ‘Wit Licht’. Dit zijn de woorden van minister de Gucht van Buitenlandse Zaken in België. Minister de Gucht en minister Turtelboom wilden graag met mij en regisseur Jean van de Velde van gedachten wisselen. We zijn dan ook naar het Kabinet van de minister van Buitenlandse Zaken in Brussel geweest.

Ook minister van Migratie en Asiel Annemie Turtelboom heeft ons hartelijk ontvangen. ‘De film ‘Wit Licht’ stelt niet alleen de problematiek van ‘kindsoldaten’ aan de kaak, maar heeft ook betrekking op de migratieproblematiek en de multiculturele samenleving’, stelde de minister. Ik heb ruim een half uur met haar over migratie gesproken, voor we aan het groepsgesprek begonnen. Het was een interessant 

Met de film Wit Licht hebben we de kindsoldatenproblematiek onder de aandacht van een breed publiek willen brengen. We hebben willen benadrukken hoe schokkend de omstandigheden in o.a. Afrika zijn en dat we met elkaar onze ogen hier niet voor mogen en kunnen sluiten. De beide ministers hebben uitgebreid de tijd voor ons genomen, zorgvuldig geluisterd en ik heb er gewoon een heel goed gevoel over. Zowel politiek als maatschappelijk wil België zijn verantwoordelijkheid nemen, laten we hopen dat meer landen dat doen!

Het doet me echt heel goed dat de kindsoldatenproblematiek in België zeer serieus genomen wordt en ik voel me vereerd dat de beide excellenties minister Karel de Gucht en Minister Annemie Turtelboom de tijd en ruimte hebben genomen ons te ontmoeten op het kabinet in Brussel! 

Groet,

Marco

(c) Foto: Peter Branswyk (www.xposeit.be)