Nieuw! De TMF Borsato Award!

18 September 2007

Nieuw! De TMF Borsato Award!

Wat een eer, dat was mijn eerste reactie toen TMF voorstelde een Award naar me te vernoemen! De afgelopen elf jaar heb ik iedere editie van de TMF Awards de prijs voor Best Male Artist mee naar huis mogen nemen, en ook kreeg ik met grote regelmaat andere Awards, zoals Beste Album, Beste Single en Beste Live Act uitgereikt. Beretrots was ik iedere keer opnieuw en ik koester iedere Award dan ook nog altijd!

Afgelopen jaar kreeg ik zelfs drie van die felbegeerde Awards uitgereikt! Fantastisch natuurlijk! Ik was trots tot in mijn kleine teen! De hele avond al, want vanaf het moment dat ik het balkon betrad riep de menigte mijn naam en werd er voor me geklapt en gejuicht. Een heerlijk gevoel natuurlijk om zo welkom te zijn!

Ik kreeg toen voor de elfde achtereenvolgende keer de TMF Award voor Best Male Artist! Sinds het ontstaan van deze prijs heb ik hem nog elk jaar gewonnen. Elk jaar! Het is bijna bizar! Begrijp me niet verkeerd, het is fantastisch en ik ben trots op ieder exemplaar! Ik heb ze allemaal in mijn kantoor staan en ik koester ze stuk voor stuk. Maar ik werd er toch ook wel een beetje verlegen van. Zoveel talent in Nederland, zoveel goede zangers! En telkens greep ik hem voor de neus van een collega weg. Ik heb maar liefst 21 TMF Awards! Daarom besloot ik om in 2007 niet te willen meedingen naar de TMF Award voor Best Male Artist. 

Ik heb heel veel aan de TMF Awards gehad. De show is elk jaar van een extreem hoog niveau, zowel nationaal als internationaal. Het is een show met aanzien en allure en de te winnen Awards zijn geliefde onderscheidingen. Ik heb ook geen show gemist, ieder jaar was ik aanwezig bij dit muzikale spektakel. In die elf jaar was ik elke keer weer blij als ik Best Artist ontving, maar ook zag ik zoveel goede zangers, zoveel talenten die hem net zo hard verdienden. Die ik dat plekje op het podium graag gunde! Dat heeft me doen besluiten een stapje opzij te willen doen. Niet uit disrespect naar de TMF Awards, maar juist uit waardering en respect, omdat ik niet wil dat de prijs aan kracht inboet. Ik heb altijd graag ruimte gemaakt voor nieuw talent, ook tijdens mijn eigen shows doe ik dat graag. TMF heeft mij enorm geholpen en dat gun ik een ander ook!

TMF heeft een nieuwe onderverdeling gemaakt, nieuwe namen gekoppeld aan de Awards. Ik ben enorm vereerd te kunnen melden dat vanaf de 12e editie van de TMF Awards de TMF BORSATO AWARD zal worden uitgereikt! 

Vaak wordt iemands naam pas aan een prijs verbonden als je overleden bent, maar dat ben ik nog lang niet van plan hoor! 

De TMF Awards hebben bewezen te staan als een huis, ik ben er zeer trots op dat mijn naam nu verbonden is aan een Award voor talentvolle artiesten! 

Ik heb vier artiesten mogen nomineren. Maar zoals gebruikelijk is bij TMF, het publiek bepaalt wie de winnaar zal worden! De winnaar mag de TMF Awards afsluiten en dit zal op een later tijdstip ook uitgezonden worden, wat betekent dat de winnaar al gegarandeerde expose heeft. 

    

En dat is iets wat je als artiest goed kunt gebruiken! De TMF Borsato Award is bedoeld voor artiesten die hun eerste stappen op het gebied van hun carrière al hebben gezet, en een goede kans hebben door te stromen naar de top van Nederland. Daar willen we hen graag een handje mee helpen!

Deze eerste editie heb ik vier genomineerden gekozen, en wel deze:

NICK & SIMON

Nick Schilder en Simon Keizer zijn twee Volendamse zangers die sinds enkele jaren als muzikaal duo door het leven gaan en dat doen ze vol enthousiasme! Hun carrière ontwikkelt zich in rap tempo en ze hebben een grote achterban. Begin dit jaar wonnen ze een Zilveren Harp en ook werd hun debuutalbum Nick & Simon al goud! Een veelbelovend duo waar we volgens mij nog heel veel van zullen horen!

VANVELZEN

Roel van Velzen is de kleine grote man met die dijk van een stem! Ik had het geluk zijn eerste demo te mogen horen en was toen al ontzettend onder de indruk. 

VanVelzen ademt muziek, kan een fantastische show neerzetten en is een zeer compleet artiest!

Baby get higher’

was zijn eerste grote succes maar beslist niet zijn laatste! DENNIS

Dennis een talentvolle zangeres die bijna letterlijk is opgegroeid in de studio van haar vader waardoor de liefde voor muziek er met de paplepel is ingegoten. 

Ze is stoer, sterk, ze weet wat ze wil en gaat daar volledig voor. 

Ze heeft een heel eigen geluid en kan uitstekend performen. 

Een veelbelovende dame!

STEVIE ANN

Stevie Ann is een sing- and songwriter die ook met alleen piano of gitaar fantastisch klinkt, een grote aanwinst voor de muzikale top! 

Ze heeft me diep ontroerd in de studio van Edwin Evers kortgeleden waarbij ik alleen maar dacht ‘Wie ís dit en hoe kan ik aan haar plaat komen!’ Veel talent, buitengewoon veel talent!

Hoewel ik deze vier artiesten samen met TMF heb genomineerd, is het publiek uiteraard verantwoordelijk voor wie uiteindelijk de TMF BORSATO AWARD mee naar huis mag nemen! 

Kijk op www.tmfawards.nl en je leest er alles over!

Groet,

Marco.