Nieuw: de War Child Kidsclub!

08 June 2016

Nieuw: de War Child Kidsclub!

Als ambassadeur voor War Child ben ik heel regelmatig te vinden bij activiteiten en acties die door War Child georganiseerd worden en zo kom ik bijvoorbeeld ook regelmatig op scholen. Ook ontvang ik op dagelijkse basis mail van kinderen voor hulp bij een spreekbeurt over War Child of steun voor een actie bij War Child. 

Wat ik altijd heel bijzonder vind om te zien en ervaren, is hoe begaan kinderen zijn met hun leeftijdsgenootjes in de gebieden waar War Child actief is. Kinderen in Nederland beseffen dan vaak hun rijkdom ten opzichte van die kinderen en dan bedoel ik geen financiële rijkdom maar vrijheid, de mogelijkheid om naar school te gaan, veilig buiten te kunnen spelen. Dat is een rijkdom die niet in geld is uit te drukken en die voor de kinderen in oorlogsgebieden onbetaalbaar is.

Kinderen in Nederland kunnen natuurlijk ook helpen en binnen War Child merken we meer en meer hoe groot die behoefte is. Vanaf woensdag 8 juni kent War Child daarom een echte Kidsclub! Voor kinderen die willen weten, helpen en doen, als het gaat om leeftijdsgenootjes die opgroeien in oorlog. Echt te gek! Ik heb Jada meteen lid gemaakt. Afgelopen jaren zijn duizenden kinderen op eigen initiatief in actie gekomen om oorlogskinderen te helpen.

Ze houden spreekbeurten, organiseren acties en dagelijks nemen kinderen contact op met War Child of mij om te vragen of ze iets kunnen doen. Kinderen snappen waarom het belangrijk is om oorlogskinderen te helpen. Speciaal voor hen heeft War Child nu een Kidsclub opgericht. Via de club komen de kinderen meer te weten over hun leeftijdsgenoten in oorlog en kunnen ze vanuit hun eigen kracht of talent iets doen om te helpen. Het uiteindelijke doel van de club is om kinderen wereldwijd met elkaar te verbinden. En dat doen we onder andere via vloggers.

Rens Polman, Quinty Misiedjan, Britt Scholte en Niels Oosthoek zetten zich belangeloos in voor de War Child Kidsclub.
Zij gaan op pad met hun camera en plaatsen iedere woensdag om 15.30 uur hun filmpjes in het online clubhuis van de War Child Kidsclub. Een idee van de kinderen zelf. Want kinderen bereiken met een belangrijke boodschap gebeurt al lang niet meer alleen via de traditionele kanalen. Kinderen halen hun informatie tegenwoordig via video’s die door hun YouTube idolen worden gemaakt en online worden gezet.

Voor 2 euro per maand zit je al bij de Kidsclub. Naast dat je exclusieve toegang hebt tot de video’s van de Kidsclub krijg je ook een vriendschapsarmbandje, een clubboekje, een post en een clubpas. De War Child Kidsclub is 100% gesponsord door America Today. Alle inkomsten worden besteed aan de projecten voor oorlogskinderen.

Gewoon doen dus! Meld jezelf of jouw kind(eren) of kleinkind(eren) aan op www.warchildkidsclub.nl.

De War Child Kidsclub is ook te vinden op Instagram onder @warchildkidsclub en op YouTube. Gaan jullie ze ook volgen?

Groetjes,

Marco