Nominaties TMF Borsato Award bekendgemaakt!

17 May 2010

Nominaties TMF Borsato Award bekendgemaakt!

Vandaag heb ik de genomineerden bekend gemaakt voor de derde TMF Borsato-Award, de Award die mijn naam gekregen heeft en in het leven is geroepen om het jonge talent in Nederland te stimuleren. De uiteindelijke winnaar van de TMF Borsato Award zal deze tijdens de 14e editie van de TMF op 26 juni a.s. in Enschede in ontvangst mogen nemen en hiervoor is natuurlijk geen betere plaats dan het hoofdpodium van de TMF Awards!

Het is niet gemakkelijk om te moeten kiezen uit het vele jonge talent in Nederland en ik vind het iedere keer weer moeilijk. Dit jaar misschien nog wel moeilijker dan de eerdere jaren omdat ondanks de bele talentshows die momenteel gaande zijn er zo ongelófelijk veel nieuw talent in Nederland rondloopt!

Maar ik denk dat ik samen met TMF ook dit jaar weer een goede keuze heb weten te maken. De winnaars van de afgelopen jaren, Nick & Simon in 2008 en Dio in 2009, zijn nog steeds bijzonder succesvol in de Nederlandse muziek en dat maakt mij erg trots!

Zelf heb ik in de afgelopen jaren maar liefst 21 TMF Awards in ontvangst mogen nemen en ik durf wel te zeggen dat deze Awards mede bepalend zijn geweest voor mijn succes. Een onderscheiding zorgt voor meer naamsbekendheid, is een bevestiging van je succes. Ik hoop dan ook dat deze nominaties voor de genomineerden een extra steun in hun carrière zal zijn en dat het de bevestiging zal zijn van hun talent en hun doorzettingsvermogen. Ik hoop dat ze mede dankzij de nominatie hun plek in de Nederlandse muziekindustrie kunnen behouden en uitbreiden!

De genomineerden voor dit jaar zijn:

Diggy Dex

Deze jongen scoorde afgelopen jaar een waanzinnige hit (Slaap Lekker, met de Belgische Eva de Roovere), hij draait al een tijdje mee maar lijkt nu definitief door te breken. Het is een sympathieke, goedlachse jongen bij wie het rappen op zijn lijf geschreven is!

Destine

Er zijn weinig Nederlandse bands die zo’n droomjaar achter de rug hebben als deze jongens. Succesvolle optredens, genomineerd voor diverse prijzen, veel aandacht op radio & tv en al een hechte fanbase. Een stel jonge honden om trots op te zijn!

Waylon

Waylon is ook al zo’n mega-talent. Hij ontving dit jaar zijn eerste gouden plaat, heeft internationale potentie en stond onlangs zelfs in het voorprogramma van Whitney Houston tijdens haar tour in Engeland en Schotland. Waylon is een unieke verschijning met een net zo uniek geluid!

Lisa Lois

Tijdens het War Child Peace for All Concert mocht ik al even het podium met haar delen en ik maakte toen van dichtbij mee want een geweldige stem deze vrouw heeft. Haar album ‘Smoke’ is van een ongekend hoog niveau en daarom hoort zij zeker in mijn rijtje genomineerden thuis!

Helaas was Waylon verhinderd, hij zit momenteel in Canada, maar de andere drie genomineerden waren op de persconferentie aanwezig. Het was leuk om achter de schermen deze talenten een klein beetje beter te leren kennen!

Vanaf nu kunnen jullie via de site van TMF gaan stemmen op één van de genomineerden en natuurlijk ben ik enorm benieuwd aan wie ik straks op 26 juni in Enschede de TMF Borsato Award mag gaan uitreiken. Stemmen dus!

Groetjes,

Marco