Ondernemersgala Den Haag brengt ruim 230.000 euro op voor War Child!

29 March 2010

Ondernemersgala Den Haag brengt ruim 230.000 euro op voor War Child!

Op zaterdag 27 maart werd voor de vijfde keer dit succesvolle gala als netwerkevenement door de

gemeente Den Haag georganiseerd.

Zo’n 600 ondernemers waren naar het Atrium van het Haagse stadhuis gekomen om daar te genieten van een heerlijk 5-gangendiner wat net als voorgaande jaren werd verzorgd door studenten van ROC Mondriaan, dit keer onder aanvoering van de Haagse topkoks Cees Helder, Paul Fagel, Ruben van Dieten, Pierre Wind, Erik Tas en Nicolas Belot. Tijdens het diner werden de aanwezige gasten vermaakt met optredens van diverse acts, waaronder Di-rect.

Aan het gala wordt ook jaarlijks een goed doel gekoppeld waarvoor geld wordt ingezameld en omdat Den Haag vanaf 1 september 2009 voor 1 jaar War Child City is, is dit jaar gekozen voor War Child.

Het geldbedrag werd bijeengebracht uit de opbrengsten van een speciale veiling en de verkoop van plaatsen tijdens het gala aan de tafels in het Atrium. Eén van de items die geld opbrachten voor de veiling was het ‘Molboekje’ waarin voormalig Di-rect zanger Tim Akkerman tijdens het programma ‘Wie is de mol?’ zijn aantekeningen had bijgehouden.

Ook ik was op dit gala als ambassadeur van War Child aanwezig. Ik deelde een tafel met diverse prominenten waaronder Frits Wester en zijn vrouw, wat buitengewoon gezellig was.

Natuurlijk was ik niet alleen voor de gezelligheid gekomen. Aan het begin van de avond vertelde ik aan alle gasten wat het doel was wat we samen met Den Haag in het War Child City jaar willen bereiken en dat is 50.000 kinderen helpen. Je zegt al snel 50.000 kinderen. Het klinkt als slechts een getal. Maar als je elk kind als individu voor je ziet, jonge mensen met een voor- en achternaam, en al die 50.000 kinderen een kans geeft op een betere toekomst, een veilige toekomst, met kansen, mogelijkheden en uitdagingen, dan is dat heel, heel mooi! 

Samen met de Haagse War Child City-ambassadeurs, Tim Akkerman, Lex Immers, Jessica Mendel, Somiya Abalhaya, Dennis Weening en Pierre Wind ontving ik uit handen van wethouder Frits Huffnagel aan het eind van de avond een cheque met daarop het fantastische bedrag van 230.473 euro!

Ik ben uiteraard ongelofelijk blij met deze cheque al halverwege het gestelde doel te zijn. We zitten ook halverwege het jaar, dus we liggen goed op koers!

Het zou fantastisch zijn als ik over een half jaar kan vertellen dat het gestelde doel ook echt gehaald is!

Ik heb er echter alle vertrouwen in dat dit Den Haag gaat lukken!

Groetjes,

Marco

foto’s:www.westonline.nl, http://denhaagfm.com, www.haagspoppodium.nl