Painten for War Child!

27 November 2005

Painten for War Child!

Afgelopen weekend hebben enkele BN’ers waaronder ikzelf meegedaan aan de actie ‘Paint for War Child!’. Mijn goede vriend Wim Jaquet  heeft een sportwinkel in Amersfoort en kwam op het briljante idee om snowboards te veilen voor War Child, die gepaintbrushed zijn door Bekende Nederlanders. Natuurlijk heb ik meegedaan!

Inge de Bruin, Bas Muijs en ik hebben de spits afgebeten en ieder een eigen, volstrekt uniek exemplaar gemaakt. Richard Krajicek, Carolien de Bruijn, Erik de Vogel, en Chris Tates zijn enkele van de personen die de komende periode hoogstwaarschijnlijk hun creatieve kunsten op een snowboard zullen vastleggen.

De snowboards worden geveild. Hoewel de mijne nog maar een paar uur af is, staat het hoogste bod nu al op € 1750 euro! Dat is geen misselijk bedrag, maar met War Child in het achterhoofd reken ik er op dat dat bedrag hoger gaat worden!

Ook voor niet-snowboarders is het natuurlijk een blijvend leuk artikel om op te hangen. Misschien is het iets voor een winkel, vergaderzaal, wachtruimte…? Je kan er alle kanten mee op! En tot slot kun je er natuurlijk óók nog mee snowboarden, want de paintbrush is van de hoogste kwaliteit en bestand tegen diverse weersomstandigheden.

De opbrengsten gaan naar de kinderen in Noord-Oeganda. Eigenlijk leek het lekker te gaan met Oeganda. In de jaren ’90 is het percentage HIV-geïnfecteerden opzienbarend teruggelopen en is de armoede teruggedrongen. 

In het noordelijke deel schrijnt echter het verhaal van het leed van de bevolking, die sinds jaar en dag gebukt gaat onder de gruweldaden van rebellenleider Joseph Kony met zijn rebellenleger. 

Zij maken het leven van de mensen in Noord-Oeganda dag en nacht onveilig. In Noord-Oeganda is een kind zijn leven niet zeker. De rebellen recruteren kinderen door ze te ontvoeren uit de dorpen en scholen. 

Ze moeten leven onder gruwelijke omstandigheden in kampen. Regelmatig worden kinderen op moord- en plundermissies gestuurd. Naast een succesverhaal, kent Oeganda dan ook het verhaal van een schijnbaar vergeten conflict. War Child is dit voorjaar gestart met het eerste project uit een serie van acht. Ook deze kinderen mogen niet vergeten worden!

Met dit project hoopt Wim een forse bijdrage te kunnen doen aan deze projecten. En ik vind het dan ook te gek dat zoveel Bekende Nederlanders bereid zijn geweest hun bijdrage te leveren door een snowboard te paintbrushen!

En zeg nou zelf… de mijne is toch harststikke mooi geworden? Ik wist niet dat ik het in me had! Ik zou er bijna zélf op gaan bieden! De boards blijven nog enkele weken in Amersfoort hangen en er komen ook nog meer boards bij. Neem gerust een kijkje en wie weet ken je iemand die mee wil bieden!

Om de actie te ondersteunen met nog meer aandacht, heeft Anouk, de vrouw van Wim en een goede vriendin van Leontine, een modeshow opgezet waar o.a. Leontine, mijn schoonzusje Vanessa en vriendin Astrid ook aan meeliepen. Het werd een hele gezellige dag en ook het komend weekend zal het zo gezellig worden!

Groetjes, 

Marco

P.S: 

Wim Jacquet All Sports

Langestraat 111-115

3811 AD Amersfoort