Peace Sessions Junior

11 September 2018

Peace Sessions Junior

Op 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede en op deze dag wordt de historische binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam over genomen door War Child. Hier zal de Peace Sessions Juniors gaan plaatsvinden, een festival met veel muziek, theater en verhalen met als boodschap: Just Listen. Want het is ongekend wat oorlog met kinderen doet.
Het is een dag voor kinderen tussen 8 en 16 jaar, maar iedereen is natuurlijk welkom!
War Child heeft de wens om deze dag te omarmen en een evenement te gaan organiseren waarin we de vrede vieren, maar ook stil gaan staan bij kinderen die door omstandigheden nog niet in vrede kunnen leven.

Quinsding is de host van de middag en is voor War Child afgereisd naar Oeganda. Ze zal dan ook haar verhaal met jullie delen. Er zullen verschillende optredens zijn zoals: de Nederlandse rapper Jonna Frasier, Sarah en Julia, maar ook mijn Yosina zal gaan optreden. Jochem van Gelder laat een stuk van zijn theatertour ‘Het Genootschap van de WereldBetermakers’ zien. Door zelf mee te doen aan de verschillende activiteiten kun jij ook een verschil maken voor de oorlogskinderen. Je krijgt zelfs de kans om de artiesten persoonlijk te ontmoeten tijdens een bijzondere Meet & Greet. Kortom, het wordt één groot feest!Waarom is 21 september eigenlijk zo’n bijzondere dag? Sinds 1967 organiseert vredesorganisatie PAX rondom 21 september de Vredesweek waarin allerlei activiteiten georganiseerd worden door heel Nederland. Deze dag werd in 1981 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Vrede’. Om deze speciale dag in te luiden, wordt de ‘Peace Bell’ van de Verenigde Naties op het hoofdkwartier afgespeeld. De bel is gegoten uit munten die zijn aangeboden door kinderen uit verschillende continenten. De bel dient als ‘een nagedachtenis  aan de menselijke kosten van oorlog’ en in de bel staat ‘Lang leve absolute wereldvrede’ gegraveerd.

Op deze dag houden vele mensen zich overal ter wereld bezig met de Internationale Dag van de Vrede. Wat wij natuurlijk allemaal kennen is de minuut stilte, maar we kunnen op vele manieren aandacht vragen voor vrede. Zoals workshops en activiteiten organiseren die met vrede te maken hebben, maar ook samen komen en praten over wat vrede eigenlijk voor jou betekent.
En dat is dus een reden dat War Child deze dag niet zomaar voorbij wil laten gaan.
Wil je erbij zijn, klik dan snel op het plaatje tickets. Er zijn maar 500 kaartjes dus wacht niet te lang! Ben je nu lid van de War Child KidsClub, dan krijg je ook nog eens 5,00 euro korting.
 
Groetjes,

Marco