People Building Peace waanzinnig succes!

05 October 2005

People Building Peace waanzinnig succes!

Fantastische artiesten, die geheel vrijwillig voor de vele nieuwe en bestaande friends van War Child komen optreden, indringende filmpjes en verhalen, unieke muzikale combinaties en vooral heel, heel veel sfeer, dat is waar het Friends for War Child concert 2005 ‘PEOPLE BUILDING PEACE!’ absoluut voor stond! 

Maanden hadden we er naar toe gewerkt, ontelbare keren waren er besprekingen en vergaderingen geweest, we hebben geoefend en gerepeteerd, en dat allemaal omdat we die 10.000 mensen die War Child structureel steunen door friend te zijn geworden, wilden laten zien dat ook wij het waard vinden om War Child te steunen. Dankzij deze en andere friends worden duizenden kinderen over de hele wereld dagelijks geholpen de oorlog en de dramatische gevolgen ervan, te vergeten. Maar ook hebben we met zijn tienduizenden samen stil gestaan bij vredesopbouw. Wanneer je bij een dreigend conflict ingrijpt middels bijvoorbeeld goede communicatie, kan zoveel leed voorkomen worden. 

Vrede begint niet op een papiertje, is geen document tussen wereldleiders. Echte vrede begint bij jezelf. In je hart. En dat is precies wat we vandaag met elkaar hebben gedaan. En het was werelds!

Ik was al vroeg in Ahoy’ aanwezig en na de eerste trouwe fans die al stonden te wachten even te hebben begroet, begon het drukke schema van die dag. Ik heb een radiointerview voor RTL gedaan, ik heb gechat op Sky Radio, ik heb een filmpje ingesproken wat die avond te zien was op de schermen, we hebben gerepeteerd en een soundcheck gehad, en ga zo maar door. Maar ik heb genoten van iedere minuut!

De sfeer tussen de artiesten was buitengewoon goed. Iedereen stond er dan ook voor hetzelfde doel: War Child. En dat schept een sterke band!

De muzikale invulling van die avond had een enorm hoog kippenvelgehalte, kan ik je vertellen! Ik noem een Lange Frans en Baas B., met hun fantastische nieuwe plaat “Het Land Van”, ik noem het spetterende optreden van Relax, waar Boris aan meedeed, Krezip spatte van het podium af, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley brachten het emotionele ‘Imagine’ op fantastische wijze ten gehore, Tasha van Tasha’s World zong de sterren van de hemel, Ninthe verraste ons opnieuw met haar prachtige stem, The Sheer vonkte, Guus Meeuwis liet de zaal als één stem meezingen. Dan heb ik het nog niet eens over Fernando Lameirinhas, Alberto Caicedo, de geweldige humor van Mike Boddé en Thomas van Luyn, de drumbattle van Willem en Erwin en het energieke finalelied. Het was gewoon in één woord GEWELDIG!

Ook ik zong met mijn bandje uiteraard een aantal liedjes. Ik opende samen met Alberto met de Speeltuin, en zong later in de show nog vier liedjes, waaronder het beeldschone ‘Vlinder’ samen met Tasha. Ik heb veel, veel mensen zien genieten, zowel op als voor het podium! Na de show was er een kleine afterparty, waar ik weer wat mensen heb kunnen spreken die ik veel te lang niet had gesproken. Al met al een enerverende maar volmaakte avond!

Diep onder de indruk was ik van Noah en Meliss. Noah (53) komt uit Palestina en heeft vijftien jaar van zijn leven in de gevangenis doorgebracht. Hij stond vanavond naast Meliss (52) uit Israël. Zij stonden daar hand in hand, zij stonden daar voor vrede. Noah vertelde hoe hij onder de indruk was van het feit dat wij in een land ver van het zijne, aandacht en geld investeren in vrede, ook in zijn land. Meliss was dankbaar voor de vriendschap die ze met Noah heeft kunnen sluiten. In hun landen is het helaas nog altijd vanzelfsprekend dat je een hekel aan iemand hebt uitsluitend door zijn afkomst. Twee hele sterke mensen, die in mijn ogen echte helden zijn. Zij hebben hun leven rondom hun verlangen naar vrede ingericht. Zij zetten zich dagelijks in voor kinderen die letterlijk niet eens weten wat vrede is. Petje af!

De uitzending zal op 28 december zijn, maar tegen die tijd help ik je beslist weer herinneren!

Groetjes,

Marco.