Peter Visser over Marco!

10 August 2009

Peter Visser over Marco!

Marco zegt vaak dat hij weliswaar als pareltje mag schitteren aan de ketting, maar dat alle schakeltjes samen nou juist die ketting maken! De redactie van www.borsato.nl heeft daarop zes van deze schakels gevraagd hoe hun samenwerking met Marco precies verloopt…

Deze week: PETER VISSER!

Peter Visser: “Wanneer ik Marco heb leren kennen? Volgens mij is dat ongeveer 17 jaar geleden. Natuurlijk ik ben net als de familie Borsato een echte Alkmaarder en ik maakte deel uit van een vrienden groepje, waarin zowel Marco als Armando ook in zaten. Ik zette ongeveer 17 jaar geleden, mijn eerste voorzichtige stapjes op het ondernemerpad. Mijn voorzichtige stapjes, waren in schril contrast met de 7 miles stappen waar Marco de top 40 binnen stormde met ‘Dromen zijn bedrog’. Net als iedereen was ik diep onder de indruk. Inmiddels werd ik ook wat groter en was ik een nieuw grand café gestart op het Waagplein in Alkmaar ‘Henry’s’ en onze levens bleken heel wat dwarsverbanden te hebben, zowel in de zakelijke als in de privésfeer. En natuurlijk, ik ging ook mee naar de discotheken, waar Marco op trad en na één van die bezoeken belandden we na sluitingstijd aan de stamtafel van Henry’s. Onder het genot van een biertje kwamen langzamerhand de grote verhalen en na het 6e biertje heb ik de moppentrommel open gedaan en in no time lag Marco op de grond van het lachen. Misschien is daar onze relatie wel begonnen, want we konden vreselijk lachen, maar ook de serieuze kant van het leven schuwden we niet.

Kort daarna bleken we ook nog eens dezelfde passie te hebben… duiken… Tijdens één van deze duikreizen is ook het idee ontstaan om de bij mij in Henry’s ‘Koken voor vrienden’ te doen. Zoals jullie misschien wel weten wilde Marco vroeger kok worden en ik kan jullie vertellen dat hij geen onverdienstelijke kok zou zijn geworden. Dus Marco kookte in Henry’s, de gasten waren zijn fans en de opbrengst was voor Warchild. Wat een geweldige avond was dat, meer dan 300 gasten, gingen uitzinnig de deur uit en de opbrengst was meer dan € 30.000,00! En nou denk je natuurlijk dat Marco even 3x in een pan geroerd heeft en vervolgens lief de camera in gekeken heeft, maar ik kan jullie vertellen dat hij berenhard gewerkt heeft die avond! Voor 300 gasten eten koken is een heuse klus en hij heeft de klus met passie geklaard. Ik heb hem nog een baan aangeboden als chef kok… alleen heb ik daar eigenlijk nooit een antwoord op gehad. Gek hè?

Ik kan wel zeggen, dat onze relatie hecht is, gebaseerd op een enorm wederzijds respect en warmte en als we elkaar tegenkomen is het altijd goed. Natuurlijk Marco is een druk bezet man en soms spreken we elkaar een tijdje niet, maar op een één of andere gekke manier, komen we altijd bij elkaar terug en dat voelt altijd goed. Als ik één van zijn concerten bezoek, dan kijk ik naar die zanger op het podium en dan zie een artiest, waarvan ik bijna alle liedjes uit mijn hoofd weet, want ik ben nog fan ook, en dan kan ik bijna niet geloven, dat we nog een andere relatie hebben ook en als ik Marco na of voor dat concert ontmoet, dan is hij altijd blij om me te zien. Ik heb me nog nooit een indringer gevoeld en gelijk is daar weer die vriendschap.

En dan hebben we natuurlijk onze plaatselijke voetbalclub. Ik heb samen met Marco en nog een vriend, stoelen bij AZ en ook daar zitten we met heel veel passie voetbal te kijken. Om nou te zeggen dat we gelaten voetbal zitten te kijken, dat is echt niet zo. Wanneer Pelle weer eens onder de bal door kopt, bedienen wij hem van ongezouten commentaar. En dan zijn er natuurlijk ook nog de zakelijke beslommeringen. Soms heb ik weel eens de behoefte om met gelijkgestemde van gedachten te wisselen. Ik heb voor mezelf een denktank samengesteld, waarin Marco ook zit. Wanneer ik zit te wachten op een eerlijke en oprechte mening, dan is Marco één van de mensen die ik bel en vraag om zijn mening en die is altijd oprecht en hij zal altijd feedback geven of later terugbellen om te vragen, hoe ik uiteindelijk omgegaan ben met de vraag die ik had.

Hij verkeert in een wereld die mijn voorstellingvermogen vaak te boven gaat. Maar wanneer we elkaar spreken of zien, laat hij nooit merken dat zijn wereld vele malen groter is dan de mijne. Hij geeft je het gevoel dat we in dezelfde wereld leven, hij maakt tijd voor je vrij en geeft je het gevoel, dat je een bijzondere plek in zijn leven inneemt. Toen mijn vader stierf, stond Marco in ene voor mijn snufferd, om me te steunen, dus wat is eigenlijk het meeste bijzondere aan onze relatie? We zijn vrienden en net als bij de andere echte vrienden die ik heb, geeft me dat een geweldig gevoel en ik zou echt niet zonder kunnen.

Enerzijds hoop ik dat zijn passie, ondernemersschap, talenten zodanig gebruikt dat hij succes blijft hebben, want dat is geweldig om te zien. Aan de andere kant hoop ik ook dat hij het vermogen krijgt om hier en daar zijn rust te pakken en zo af en toe eens voor zich zelf kiest.

Want die passie kost hem ook heel veel energie en daar maak ik me wel eens zorgen over. Hij geeft alles en soms merk ik dat hem dat soms “uitwoont” Hij heeft zoveel aan zijn hoofd en wil overal zo bij betrokken worden, dat ik soms wel eens denk, dat een stapje terug geen kwaad kan. Ik hoop aan de andere kant ook dat hij vernieuwend blijft en mij telkens weer mee neemt in die energie stroom, want ik krijg er ook veel energie van. Voor mijn relatie met Marco hoop ik, maar weet ik eigenlijk wel zeker, dat onze relatie blijft zoals hij is, dat hij blijft plaatsnemen in mijn denktank, dat we bij elkaar blijven komen en bij elkaar terecht kunnen.

En of we vrienden blijven in de toekomst? Daar maak ik me geen enkele zorgen over.”

Peter Visser

Marco over Peter:

Peter Visser behoort al jaren tot één van mijn beste vrienden. Hij is een talentvolle ondernemer uit Alkmaar en tevens een duikmaatje van me. Een goede vriend van mijn broer Armando ook. Ik heb tijdens het 750-jarige bestaan van Alkmaar een concert samen met hem georganiseerd. Of dat heeft hij eigenlijk georganiseerd, ik heb alleen opgetreden, haha. Hij heeft zich er ongelofelijk voor ingezet en het werd dan ook een fantastische dag en avond! Nog altijd heb ik de bekende Waagjes, de speciale munten met mijn afbeelding erop nog. Peter is niet alleen een ongelooflijk slimme ondernemer, Henry’s Grand Café en de Bios zijn bijvoorbeeld van hem, (twee plekken in Alkmaar waar je echt een keer gegeten moet hebben!) maar hij is vooral een heel warm mens. Iemand die elke dag met humor en passie tegemoet treed. Die niets voor vanzelfsprekend aanneemt. En altijd een knokker. Peter is een vriend, een échte vriend, een man om van te houden en dat doe ik dan ook. Iedereen zou een vriend als Peter moeten hebben!