Prix d’Humanit

06 October 2008

Prix d’Humanit

Afgelopen zaterdag kreeg ik uit handen van de heer Roelof Prins, President van de Lions Club Zandvoort, een waanzinnig mooie cheque met de waarde van maar liefst € 10.000,-!

De Stichting Lions Helpen Kinderen overhandigen met grote regelmaat de Prix d’Humanité aan een persoon of instantie die zich buitengewoon inspant voor het kind.

Dat ik me vol overtuiging inzet voor War Child spreekt inmiddels voor mij vanzelf. Ik zou niet meer zonder kunnen, maar de Lions vonden het toch een waardering waard. Naast de cheque kreeg ik ook nog een zeer mooi beeldhouwwerk gemaakt door Lous Rozendaal.

Ze vertelden me erbij dat het een startbedrag is en dat de Lions er alles aan doen om dit bedrag te gaan verdubbelen. Dit alles voor de kinderen die geholpen (moeten) worden in Sierra Leone.

De Prix wordt sinds 1975 uitgereikt. Heel wat mooie namen zijn mij voorgegaan, o.a. Majoor Bosshardt, Mies Bouwman, Max Tailleur en Prins Bernhard hebben deze bijzondere onderscheiding mogen ontvangen! Ik ben zeer vereerd dat ik op dit lijstje mag staan en uiteraard ben ik heel erg blij met de gulle donatie!

Groetjes,

Marco