Schilderij te koop voor stichting Karibu!

04 January 2006

Schilderij te koop voor stichting Karibu!

Jullie kunnen je vast nog wel herinneren dat ik samen met Wendy van Dijk op bezoek ben geweest bij Rik Felderhof in Frankrijk voor het programma Villa Felderhof. Rik heeft tijdens de uitzendingen altijd tijd ingeruimd om met de gasten te gaan schilderen. En ik moet eerlijk zeggen dat er prachtige schilderijen tussen zitten! En voor € 2,50 kan een schilderij in jouw bezit komen!

De schilderijen die in de afgelopen tien jaar door Bekende Nederlanders in Villa Felderhof aan de Côte d’Azur zijn vervaardigd, zijn geschonken aan de Stichting Karibu. De Stichting Karibu geeft een welkom aan de armsten om hulp te ontvangen en geeft tegelijkertijd een welkom aan alle anderen om hulp te geven. ‘Karibu ontstond nadat Irene en Marjan Tieberink te gast waren in het programma Villa Felderhof, waar ze vertelden over hun werk voor de armsten.

‘Karibu is werkzaam in het Afrikaanse land Ruanda. Na de volkerenmoord die in ’94 plaatsvond, is het land veranderd in een rampgebied. Velen hebben zeer dringend hulp nodig: weeskinderen, straatkinderen, de vele weduwen, van wie velen ook hun kinderen verloren.

Inmiddels heeft ‘Karibu’ een huis voor straatkinderen gerealiseerd, worden twee groepen van in totaal honderd weduwen geholpen bij hun kleine landbouwprojecten, hebben vele Pygmeeenfamilies hulp ontvangen en is de bouw van een lagere school voor meer dan 1.000 leerlingen voltooid. Ook zijn een aantal huizen gebouwd voor dakloze weduwen die al vele jaren met hun kinderen rondzwierven.

Er is nog veel hulp nodig in dit land waar in een tijdsbestek van honderd dagen een miljoen mensen werden vermoord. De hulp die de Stichting ‘Karibu’biedt is direct en kleinschalig. Het is geweldig om te zien hoe straatkinderen door liefde, aandacht, regelmaat en veiligheid veranderen in kinderen die weer lichtpuntjes zien en weer vertrouwen krijgen in het leven.

Afgelopen maand zijn Irene en Marjan weer naar Ruanda gegaan en dit keer niet alleen. Rik Felderhof is met Irene en Marjan meegegaan en heeft een cameraploeg meegenomen. En tijdens deze reis kwam het team van Villa Felderhof op het idee om de schilderijen die gemaakt zijn in Villa Felderhof te verloten en het geld ten goede van Stichting Karibu te laten komen. 60 Schilderijen die in Villa Felderhof door bekende gasten als Marco Borsato, Jos Brink, Wendy van Dijk, Jan Keizer, Dries van Agt, Katja Schuurman, Ronald Koeman en Rik Felderhof zelf vervaardigd zijn, zijn

geschonken aan de Stichting Karibu.

Iedereen maakt kans door een formulier in te vullen, die u kunt vinden bij het schilderij van uw keuze. U kunt op het formulier aangeven hoe vaak u mee wilt loten voor het schilderij van uw keuze, het kost € 2,50 per keer. Door middel van het formulier geeft u toestemming voor een eenmalig incasso van € 2,50 per keer. Dit geld zal worden gestort op een speciaal rekening nummer voor stichting Karibu. Aan het eind van de inschrijving zullen de werken onder de inzenders verloot worden.  Alle schilderijen zijn momenteel te zien op deze site. 

De loterij sluit op 5 maart en de trekking zal geschieden door de notaris op woensdag 15 maart 2006 te Denekamp. 

Je kunt op verschillende schilderijen inschrijven met een maximum van 10 keer per schilderij. Het totale bedrag dat op de schilderijen is ingezet, komt rechtstreeks ten goede aan de stichting. Indien je tot de winnaars behoort, heb je het desbetreffende schilderij voor 1 juni in huis!

Met een beetje geluk heb je dus voor € 2,50 een schilderij in je bezit. En mocht je onverhoopt niet winnen dan nog heb je niets verloren want Stichting Karibu gaat er immers héél veel goeds mee doen!

Groetjes,

Marco.