Siebe, mijn filmzoon!

14 April 2008

Siebe, mijn filmzoon!

Het is een klein acteurtje en dan doel ik zeker niet op zijn talent, want dat heeft hij in overschot. Ik heb het over Siebe Schoneveld, Siebe speelt mijn zoon in de film die we momenteel aan het draaien zijn in het verre Afrika.

Siebe zou je kunnen herkennen uit de films Alles Is Liefde en Pluk Van De Petteflet waarin hij al glansrollen vervulde. In Wit Licht speelt hij Thomas, mijn zoon. Zijn moeder is om het leven gekomen bij een ongeluk. Wanneer de politieke situatie verandert en het beste vriendje van Thomas na een gewelddadige overval wordt ontvoerd door rebellen en opgeleid tot kindsoldaat, zet mijn personage Eduard Zuiderwijk, alles op alles om de jongen te redden.

Het spelen in deze film is zeer intensief. Ik maak hele lange dagen, maar het resultaat gaat zo, zo mooi worden! Jean van de Velde is geweldig, maar dat is eigenlijk de hele crew. De band onderling is sterk, je zit toch dicht op elkaar op zo’n filmset. Het verhaal van de film spreekt me, mede door mijn werk voor War Child, natuurlijk enorm aan. Ik ben al lang bekend met de problematiek van Afrika en ben er dan ook van overtuigd dat dit een verhaal is wat verteld móet worden. En zeker op de manier zoals Jean het doet!

Voorlopig zit ik nog wel even in Afrika, maar het is het helemaal waard. Het gaat een zeer bijzondere film worden en ik hoop dat ook jij er naar zult gaan kijken in december!

Groetjes,

Marco.