SMS ‘JA’ naar 3344 en steun War Child!

11 November 2008

SMS ‘JA’ naar 3344 en steun War Child!

Sinterklaasavond staat weer voor de deur! Een gezellig feest met pepernoten en cadeautjes! Maar misschien is het ook een mooi moment om even stil te staan bij kinderen aan wie dit alles voorbij gaat, omdat ze het gewoon niet zo goed getroffen hebben als de meeste kinderen in Nederland.

War Child is op 17 november een grote campagneperiode gestart. ’s Ochtends vertelde ik er al het één en ander over in het radioprogramma van Edwin Evers op radio538, waarin ik de komende tijd waarschijnlijk vaker te horen zal zijn.

Als ambassadeur van War Child wil ik natuurlijk graag zoveel mogelijk aandacht voor deze actie vragen.

Wereldwijd worden namelijk 250.000 kinderen ingezet als soldaat. Probeer het je maar eens voor te stellen, 250.000 kinderen moeten moorden, hinderlagen leggen, sjouwen of seks hebben met hun officieren. Kinderen al vanaf 8 jaar waar de jeugd in één klap uitgeslagen wordt. Als het hen al lukt om te vluchten en de vlucht ook nog eens te overleven, wacht een zo mogelijk nog moeilijkere taak: terugkeren naar hun dorp of gemeenschap. Deze jonge kinderen worden vaak gezien als daders, terwijl het nog kinderen zijn! Het stopt ook niet, het worden er alleen maar meer. Niet alleen in Afrika, maar onder andere ook in Azië en Zuid-Amerika.

Nederland móet wakker geschud worden! 

War Child helpt voormalig kindsoldaten hun vreselijke ervaringen te verwerken en weer geaccepteerd te worden door familie en vrienden. Natuurlijk is dit in het belang van de kinderen zelf, maar ook voor de samenleving als geheel: door deze kinderen weer ‘op de rails’ te krijgen, voorkom je het ontstaan van een uitzichtloze generatie die makkelijker de wapens weer oppakt.

Deze kinderen moeten de kans krijgen hun jeugd terug te vinden!

In 2007 heeft War Child meer dan 10.000 kinderen geholpen weer te intergreren in hun dorp of gemeenschap, maar er wachten nog zoveel meer kinderen op onze hulp en daarbij hebben we jullie steun nodig!

 

We willen mensen activeren met een positieve en laagdrempelige actie:

‘War Child roept iedereen in Nederland op om dit jaar 1 cadeautje minder te geven en in plaats daarvan Friend te worden van War Child. Want met dat geld help je War Child de oorlog uit een kindsoldaat te halen.’

Wil je deze actie ondersteunen, sms dan JA naar 3344. Je wordt dan teruggebeld en kunt aangeven Friend van War Child te willen worden of wanneer je al Friend bent je bijdrage verhogen.

Simpeler kan het bijna niet: één cadeautje minder en 1 smsje!

De kick off van deze campagne vond plaats met een stunt op de Dam op maandag 17 november 2008. Er werden 12.500 legerschoentjes met een verlanglijstje erin neergezet. Daarop is één kado doorgestreept. Tussen al die schoentjes werd uiteindelijk een mega verlanglijst omhoog getrokken met daarop de oproep; 1 cadeautje minder = 1 friend meer.

Heel eenvoudig eigenlijk!

Sint (Peter Heerschop) & Piet (Erik van Muiswinkel) voerden ook nog een act op dus naast de serieuze boodschap was er ook ruimte voor lachen en plezier! Best een goed idee, toch?

Sms JA naar 3344, word Friend van War Child, of verhoog je bijdrage!

Groeten,

Marco